TYSKLAND. Tyska polisen och försvarsmakten har fått kritik efter att så kallad ”högerextremism” sprider sig bland de egna leden. Allt fler av Tysklands poliser och militärer är sympatiska till nationalsocialism. 

Tyska militärer blir allt mer ”högerextrema”. Foto: Enno Heidtmann, (CC BY SA).

Tyska poliser och militärer blir allt mer sympatiska till nationalsocialismen, och nu får myndigheterna kritik för att man inte förtrycker och förföljer de här personerna mer.

Nyligen har 29 poliser blivit avstängda från sitt arbete efter att ha delat bilder på Adolf Hitler, svastikor och andra symboler som förknippas med nationalsocialism. Över 200 poliser deltog i insatsen där man gjorde husrannsakan i 34 polisstationer och bostäder, detta alltså för att de här poliserna delat bilder i diverse chattgrupper.

Några av poliserna misstänks för brottet att ha spridit nationalsocialistisk propaganda och ”hatbrott”. Andra är misstänka eftersom de inte anmält de som spridit bilderna.

Tidigare i somras greps en annan tysk polis efter att ha skickat ”hotmejl” till diverse kända rasfrämlingar i landet, bland annat turkiska politiker. Mejlen har enligt uppgifter signerats med ”NSU 2.0” som står för ”National Socialist Underground”.

I juli kunde Nordfront rapportera om att Tysklands militära specialenhet KSK delvis upplöses eftersom man har kopplingar till ”högerextremister”. Dessutom rapporterar Der Spiegel att den militära underrättelsetjänsten utreder över 700 fall av ”högerxtremism” inom försvarsmakten.


  • Publicerad:
    2020-09-16 23:10