Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisstyrka slår till mot pub: 15 dockor konfiskeras

Benice Ryley, 61, i förhör Misstänks för ”rasistiskt brott genom förevisning av ras-stereotyper”.

Judinna vandaliserade synagoga

Kvinnan hällde ut rött vin på torarullen och skrek på barn Kan röra sig om hatbrott enligt myndigheter

Gravkista insvept med hakkorsflagga

Gravkista sveptes in med hakkorsflagga – utreds som hatbrott

Katolska kyrkan och Roms judiska församling fördömer begravningen ”Stötande och oacceptabelt”.

Professor: ”Därför ökar antalet fejkade hatbrott”

”Påhittade offerroller Den ofrånkomliga konsekvensen när världen betraktas genom rasismens prisma.”

Soldater “heilade” på arbetstid – blir avstängda

INRIKES. Två svenska soldater stängs av från Försvarsmakten efter att ha ”heilat” och använt frasen ”Sieg Heil”.

FBI lägger “hatkriminalitet” under lokal brottsbekämpning – som bevakas

ANTIVITHET. ”Vita rasligt motiverade extremister” i USA ska bekämpas genom att hatbrottsutredningar förläggs lokalt – samt genom bestraffning av de myndigheter som inte åtalar tillräckligt många vita.

34-årig lärarinna skickade snuten på flaggentusiast: “Ett fantastiskt tillfälle att utbilda människor”

STORBRITANNIEN. En brittisk flaggentusiast har i flera år regelbundet hissat olika länders fanor för att uppmärksamma historiska händelser. Men lärarinnan Emily Robinson blev så kränkt när det blev dags för en sydstatsfana att hon ringde polisen.

Brittisk hatbrottsgrupp kräver stopp för vaccinhat

UTRIKES. Brittiska hatbrottsbekämpare kräver stopp för spridande av hat mot vacciner. Labourpartiet vill införa böter för information som inte följer statens riktlinjer.

Skottland vill se över lag mot “hatspråk” i hemmet

1984. Skottlands justitieminister vill med ett lagförslag förbjuda ”hatspråk” i hemmet. Skottar ska kunna dömas för ”hatbrott” om de yttrar någon missaktning mot ”skyddade grupper” i sitt hem.

Ironisk skribent tar pulsen på “hatbrotten” i Storbritannien

KULTURREVOLUTIONEN. Ny statistik visar att allt fler ”hatbrott” begås. RT:s krönikör kommenterar att ”de självrättfärdigande hjältarna i sitt fina woke-universum” inte kan ändra människans biologi.

Man dömd efter att hakkors synts i Spotify-spellista

INRIKES. En man har dömts efter att hakkors synts i titeln på hans Spotify-spellista. Det är första gången någon döms för ”hets mot folkgrupp” på Spotify.

Afrikansk familj i USA fick hakkors klippt i gräsmattan

OY VEY. Hakkorset i gräsmattan upptäcktes av en drönare som filmade ett bostadsområde. Det kan vara ett hatbrott, säger Polisen i North Carolina.

Tyska myndigheter får kritik efter växande “högerextremism” i leden

TYSKLAND. Tyska polisen och försvarsmakten har fått kritik efter att så kallad ”högerextremism” sprider sig bland de egna leden. Allt fler av Tysklands poliser och militärer är sympatiska till nationalsocialism.

Nytt “hatbrott” i Kanada: Däckspår på mångfärgat övergångsställe

”HATBROTT”. Kanadensisk polis har spårat upp en bilist som orsakat däckspår på ett pride-målat övergångsställe. Bilisten misstänks för ”hatbrott”.

Rasfrämmande politiker ljög om “hatbrott”

”HATBROTT”. Den rasfrämmande politikern skrev rasistiskt böghatarbrev till sig själv, polisanmälde ”hatbrottet” och postade brevet på sociala medier.

Paret i Kalifornien som målade över BLM-markering åtalade för hatbrott

REPRESSION. Progressiva åklagare i USA som prioriterar oviktiga ”hatbrott” framför brutala våldsbrott skapar problem.

Polisen i Kanada utreder hatbrott – Pierre Trudeaus staty målad med Blackface

”HATBROTT”. Att attackera statyn av Justin Trudeaus far kan vara ett rasistiskt hatbrott. Medan statyer faller i hela västvärlden, värnar myndigheterna i Kanada om den skändade statyn föreställande Pierre Trudeau.

Storbritannien utreder ny lag mot “beteende som anstiftar till hat”

STORBRITANNIEN. Storbritannien utreder en ny lagstiftning mot ”beteende som anstiftar till hat”. Brittiska kommissionen för terroristbekämpning anser att lagstiftningen mot ”hatbrott” inte är tillräcklig.

Somalisk politiker i Finland avslöjad med hatbluff

FINLAND. Socialdemokraten Abdirahim ”Husu” Hussein i Helsingfors erkänner att han hittat på en hatattack mot honom. Men den ”var sann ändå”, för finländare är rasister, hävdar han.

Åsiktspolisen läxade upp och DNA-topsade 61-årig kvinna efter kommentar om gruppvåldtäkt

ÅSIKTSBROTT. En hatbrottspolis läxade i somras upp en 61-årig kvinna eftersom hon läst på ”alternativmedia”. Kvinnan, som tagits till förhör misstänkt för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”, ska även ha DNA-topsats.

Brittisk polis uppmanar: “Polisanmäl allt hat – även om inget brott begåtts”

ANTI-VIT KULTURMARXISM. Polisen i Storbritannien uppmanar allmänheten att anmäla allt hat, även om inga bevis för hat förekommit. Hatyttringen behöver i sig inte ens ha varit brottslig.

Vägrade ha sex med transa i porrfilm – anklagas för hatbrott

HOMOLOBBYN. Transan Brad Cooper är upprörd över porrfilmares ”transfobi” och anmäler hans vägran att ligga med honom som hatbrott.

Judiska ADL: Pottfrisyr nu hatsymbol för vit makt

JUDISK MAKT. Ökänd judisk makt-organisation har 36 nya objekt på sin lista över hatsymboler. Listan används för att förfölja icke-judar.

Polisiär hatbrottsenhet blev ett fiasko

STORBRITANNIEN. En nyligt inrättad hatbrottsenhet inom polisen har på ett år lett till sex dömda personer som anses ha ”hatat”.

Trump: “Hatbrott ska leda till dödsstraff”

UTRIKES. Donald Trump vill att ”hatbrott” ska leda till dödsstraff.

Polisen bevakar judiska objekt i Skåne efter knivdåd mot judinna

INRIKES. En judisk kvinna i 60-årsåldern knivskars på öppen gata i centrala Helsingborg på tisdagen. Polisen tror att det rör sig om ett hatbrott och har ökat bevakningen av judiska lokaler.

Kallade politiker för nazist – åtalas för “rashat”

STORBRITANNIEN. En av förgrundsfigurerna för Englands ”Gula västar” åtalas för störande av allmän ordning och rasmotiverade trakasserier efter att ha kallat en politiker för nazist.

Misstänkt för tankebrott efter att ha kritiserat könsbyten

KULTURMARXISM. En man i England förhördes av polis efter att ha ”gillat” en satirisk limerick som häcklade könsbytare.

London ger upp kampen mot 1/3 av brottsligheten

BROTTSBEKÄMPNING. Under det mångkulturella Londons ledning av den rasfrämmande Sadiq Khan prioriteras yttrandefrihetsbrott- Men en tredjedel av alla anmälda riktiga brott begravs systematiskt.

Allt fler invånare i England och Wales börjar få nog av folkutbytet

UTRIKES. I England och Wales börjar allt fler invånare få nog av folkutbytet enligt ny statistik som släpptes under dagen. 

Man i Skottland åtalas efter att han lärt flickvännens hund att “heila”

UTRIKES. En man i Skottland lärde sin flickväns hund att reagera på kommandot ”gas the jews” och lärde även hunden att göra den romerska hälsningen. Mannen står nu åtalad för att ha spridit så kallad antisemitism och hat.

Försvaret ska “analysera propaganda på nätet” i regeringens nya handlingsplan mot rasism och hatbrott

SVERIGE. Idag presenterade kulturminister Alice Bah Kuhnke och inrikesminister Anders Ygeman en handlingsplan mot rasism och hatbrott.

Ville “spränga zigenare” – döms för HMF

INRIKES. En man i 50-års åldern skrev ett privat inlägg på sin Facebook där han bland annat sa att man fick spränga zigenare på nyårsafton. Nu döms han till böter och villkorligt.

“Hatbrott” har ökat kraftigt

INRIKES. Brott med främlingsfientligt motiv har ökat kraftigt i polisregion nord enligt statistik från Brottsförebyggande rådet.

Flera attacker mot invandrare i Storbritannien

EUROPA. Efter att Storbritannien röstat för att lämna Europeiska unionen har över hundra attacker mot invandrare anmälts. Vid flera av attackerna har gärningsmännen hänvisat specifikt till utfallet i folkomröstningen.

“Hatbrott” ökar i Österrike

EUROPA. Österrikarna börjar bli trötta på främlingsinvasionen. Antalet så kallade hatbrott, där österrikare åtalats för allt från asylbränder till kommentarer på Internet har ökat kraftigt.

Regeringen “lovebombades” i kampanj mot så kallade hatbrott

INRIKES. FN-förbundet har under ett antal veckor drivit en brevkampanj mot vad man kallar för hatbrott. Nu har breven sammanställts och lämnats över till regeringen.

Fredliga muslimer utsatta för “hatbrott”

USA. En moské i USA har nu utsatts för vad som i media kallas för ett ”hatbrott”.

Ensamkommande åtalas för transvestitmord

INRIKES. Två unga män åtalades för ett mord i Göteborg i juni i år. Offret hittades iklätt kvinnokläder och med en död orm kring halsen.

Våldtäktsmannen: “Vill du leva eller dö?”

BROTT. En 22-årig somalisk man våldtog en 20-årig kvinna i centrala Uppsala i början av sommaren. Nu åtalas han misstänkt för brutal överfallsvåldtäkt.