STORBRITANNIEN. En av förgrundsfigurerna för Englands ”Gula västar” åtalas för störande av allmän ordning och rasmotiverade trakasserier efter att ha kallat en politiker för nazist.

James Goddard.

James Goddard från Altrincham, nära Manchester i England, är aktivist för en engelsk variant av de Gula västarna.

I England utgör en stor del av de gula västarna protesterande som kräver att folkomröstningen om Brexit ska leda till ett definitivt utträde ut unionen, oavsett om omröstningen byggdes på felaktiga premisser, som senare hävdats.

Några dagar efter en demonstration som hade hållits i Manchester 9 februari greps Goddard. Gripandet skedde för att han under två tillfällen, en gång i december och en gång i januari, utanför parlamentet hade skrikit åt en parlamentsledamot för Theresa Mays konservativa parti, Anna Soubry, och kallat henne för ”förrädare” och ”nazist”.

Goddard åtalades sedermera för störande av allmän ordning och trakasserier med rashatsmotiv.

Nationalister mot globalister
Bakgrunden till Goddards hårda ord mot Anna Soubry är att hon vill riva upp Brexit och se till att Storbritannien stannar kvar i EU. I februari gick Soubry dessutom över till utbrytargruppen från vänsterpartiet Labour, The Independent Group (TIG) ledd av judinnan Luciana Berger för att skapa ett uttalat prosionistiskt alternativ som bättre kan ta tillvara Israels intressen i Storbritannien.

Liksom Israellobbyn och Soubry själv, är TIG helt inställda på att Brexit inte ska bli av.

Bildandet av TIG föregicks av flera års kampanjer mot Labour och dess partiledare Jeremy Corbyn för dennes ”antisemitism” som grundar sig i hans personliga stöd för BDS-rörelsen. Den rörelsen syftar till att med fredliga medel bojkotta och sätta press på Israel så att deras pågående folkmord på palestinier ska avbrytas. Det finns även många rasfrämmande muslimer inom Labour som stöder BDS.

Precis som i Frankrike är de Gula västarna i Storbritannien huvudsakligen antiglobalister. När Soubry gick över till den parlamentariska prosemitiska utbrytargruppen, ansåg Goddard att hon definitivt sällat sig till globalisterna och förtryckarna.

Nazistanklagaren kallas nazist
Trots att Goddard kallade Soubry nazist anklagas han själv av motdemonstranter från olika vänstergrupper för att vara nazist, vilket kan höras på videoupptagningar från demonstrationen den 9 februari då även ett relativt stort antal poliser var närvarande.

Att kalla Goddard för nazist verkar inte leda till polisanmälningar eller åtal, men att kalla en politiker för detsamma har visat sig utgöra ett misstänkt brott.

Trots att både Goddard och Soubry är vita britter, anklagas Goddard för ”rasligt motiverat hat” genom att kalla Soubry för nazist.

På måndagsförmiddagen inleddes rättegången mot James Goddard i en fullpackad rättssal. Ett stort antal engelska ”gula västar” närvarade för att visa sitt stöd för Goddard.

Bara 15 minuter in i rättegångsförhandlingarna valde dock domaren att lämna rättssalen på grund av allt tumult. Goddards stödtrupp skanderade förolämpningar mot Soubry och skrek ”skäms på dig”.

Efter tumultet informerades Goddard om sina borgensvillkor men man kom inte långt i hanteringen av ärendet eftersom situationen i rättssalen åter blev kaosartad.

Goddard bad även att få hålla ett tal för sin sak men vägrades detta.

En två dagars rättegång mot James Goddard är nu planerad att äga rum den 19 juli.

Källor:
Protester James Goddard charged with Manchester assault
James Goddard trial: Chaos forces judge to leave court at trial of UK ‘yellow vest’ organiser for harassing MP Anna Soubry
James Goddard: ’Yellow vest’ organiser charged with racially aggravated harassment


  • Publicerad:
    2019-03-20 14:05