FRANKRIKE. Under lördagens protester i Frankrike plundrade Gula västar-demonstranter en frimurarloge i byn Tarbes. Aktionen har fördömts av franska myndigheter, som menar att en attack mot elitens hemliga sällskap tyder på ”intolerans” och ”dumhet”.

Den franska polisen undersöker det skändade frimurartemplet i byn Tarbes.

Under lördagen pågick Gula västar-protester för sjuttonde lördagen i rad i Frankrike. I byn Tarbes hade 450 människor samlats för att protestera mot den globalistiska regimen som styr Frankrike under ledning av Rotschildbankiren Emmanuel Macron.

Vid midnatt har vittnen berättat att man kunde höra hur demonstranterna ropade att ”vi sticker till frimurarna!”. Gruppen ska sedan ha begett sig till byns frimuratempel, där man började kasta stenar på byggnaden medan andra forcerade dörren med våld. Inne i templet ska man ha vält omkull möbler och skändat interiörens ockulta symboler och ”konstverk”. Med sig fick man fyra ceremoniella svärd, som dock har återlämnats i skrivande stund.

Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner var snabb att fördöma attacken på sociala medier. ”Först judarna och nu frimurarna. När dumhet möter intolerans uppstår det värsta”, skrev han på Twitter, syftandes på Gula västarnas tydligt antisemitiska hållning.

Gula västarna har tidigare skapat kontroverser när man verbalt angrep en ”judisk filosof” med glåpord som ”Åk hem till Tel Aviv ditt sionistsvin!”. Enligt en opinionsundersökning tror 44 procent av de som sympatiserar med Gula västarna i Frankrike att det finns en sionistisk komplott mot Europa, samtidigt som franska myndigheter rapporterat om en rekordökning av antisemitiska ”hatbrott” i kölvattnet av protesterna.

Detta har lett till att judisk makt-rörelsen i landet döpt rörelsen till ”den gula pesten” och många av rörelsens bossar har krävt att regeringen slår ner hårdare på demonstranterna.

Källa:
Yellow Vests ransack MASONIC LODGE in French village as protest gets out of hand (VIDEO)


  • Publicerad:
    2019-03-10 23:02