Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Gula västarna demonstration

Revolutionär stämning råder i Frankrike

Miljontals demonstranter i två månader Nu höjs temperaturen.

Protonmail avslöjade användares IP-adresser

Påstår sig "tvingade" att uppge Greta-fantasters IP-adresser till Frankrike Uppdaterade sin integritetspolicy retroaktivt.

Frankrike kommer att straffa “vaccinbrott” lika hårt som dråp

CORONA. Frankrikes president meddelar att brott mot landets vaccin-pass kommer att straffas hårt. Grova fall av "vaccinbrott" straffas lika hårt som dråp.

Fransmän och greker protesterar mot vaccintvånget

CORONA. I helgen anordnades massiva demonstrationer mot regeringars nya vaccintvång. Hundratusentals européer uppskattas ha deltagit, framför allt i Frankrike och Grekland.

Frankrike inför apartheid för icke-vaccinerade

FRANKRIKE. Franska regimens högste representant, president Emmanuel Macron, meddelade igår att icke-vaccinerade på vissa plan kommer börja behandlas som andra klassens medborgare i Frankrike.

Lågt valdeltagande i franska regionalvalets andra omgång

UTRIKES. Även i den andra omgången av det franska regionalvalet blev deltagandet lågt.

Fiaskoval för Macron men även svagare än väntat för Le Pen

UTRIKES. I det franska regionalvalet gick det som väntat dåligt för president Macrons liberala allians, men även sämre än väntat för Le Pens Nationell samling.

Rekordmånga avstår från att rösta i franska lokal- och regionalval

FRANKRIKE. Enligt den franska valbarometern Ipsos avstod 66.1% av den franska befolkningen från att rösta i första rundan av landets regionala val. Detta är ett historiskt rekord. En röststrejk av denna omfattning har aldrig tidigare skådats i den moderna franska republiken. Under regionalvalens första runda avstod hela 66.1 procent av fransmännen från att rösta, enligt […]

Ville beskydda kvinna mot icke-vit pojkvän – blev brutalt mördad

FRANKRIKE. 23-årige Pierrick Berthier skulle beskydda sin 33-åriga granne från hennes våldsamma MENA-älskare. Men när älskaren var klar med honom kunde polisen inte räkna knivhuggen på hans sönderbrända kropp.

Fransk general till jude: Den grupp du känner väl styr media

UTRIKES. Vågen av uppfriskande utspel från franska militärer fortsätter. General pekar i fransk TV ut vilka som styr media.

Uselt valresultat spås för Macrons parti

FRANKRIKE. I helgens franska regionalval spås president Macrons parti göra ett dåligt resultat.

Fransk vänsterpolitiker kallar Emmanuel Macron oligark-president

UTRIKES. En fransk vänsterledare kritiseras efter att han pekat ut landets president som "framlyft av oligarkin".

Fransman som örfilade Macron dömd till 18 månaders fängelse i snabbrättegång

FRANKRIKE. Den fransman som örfilade Macron i förrgår har redan dömts till 18 månaders fängelse, varav fyra är ovillkorliga. Dessutom förlorar han flera medborgerliga rättigheter som straff.

Rojalistisk fransman bitchslapade Macron under besök i småstad

FRANKRIKE. När Frankrikes president besökte Tain-l’Hermitage i sydöstra Frankrike blev han inte så väl mottagen som han hoppats. En av stadens invånare örfilade upp bankir-presidenten innan denne fick hjälp av ett stort antal livvakter.

Mäktig EU-politiker vill ha tillfälligt invandringsstopp i Frankrike

FRANKRIKE. Den franske EU-toppen Michel Barnier har gått ut med att han vill att Frankrike stänger gränsen i uppemot fem års tid för att komma tillrätta med landets invandringsproblem.

Propalestinsk protest pågår trots förbud från franska myndigheter

UTRIKES. Efter de senaste krigshandlingarna på Gazaremsan har propalestinska protester anordnats på många håll, till exempel i Paris där myndigheterna förbjudit en manifestation.

Ytterligare grupp av franska militärer släpper brev där de kritiserar skendemokratin

UTRIKES. Nyligen släppte en grupp franska generaler ett brev där man varnar för inbördeskrig. Nu har en annan grupp släppt ett brev där man angriper det man pekar ut som den riktiga makten.

Franska staten slår ner på generaler och soldater som varnade för inbördeskrig

FRANKRIKE. Generaler i Frankrike varnade för inbördeskrig. Nu blir de hotade av sin egen regering.

Franska generaler signerar varningsbrev om stundande raskrig

FRANKRIKE. Frankrike ligger på randen till raskrig varnar man, och uppmanar fransmännen att agera.

Kvinna halshöggs inne på polisstation i Frankrike

FRANKRIKE. En civilanställd kvinna på en polisstation i franska Rambouillet mördades av en arab under fredagen. Araben ska ha skrikit "Allahu akbar" när han mördade kvinnan och dådet utreds som terrordåd.

Afrikan knuffade brutalt kvinna nedför trappa till Paris-metron – går vidare som inget hänt

MÅNGKULTUREN. En blond kvinna knuffades på lördagen i ryggen av en invandrare och föll nedför trappan till en tunnelbanenedgång i Paris. Kvinnan undgick av ren tur att skadas allvarligt medan mannen obekymrat promenerade vidare.

Paris afrikanska biträdande borgmästare: ”Vita ska hålla tyst på svartas möten”

ANTIVITHET. Paris biträdande borgmästare, den socialistiska politikern och fd journalisten Audrey Pulvar förklarade på lördagen att hon anser att vita människor ska hålla tyst om de deltar i svartas möten. Det kontroversiella uttalandet orsakade en het debatt på nätet.

Demonstration i Paris mot lagförslag om förbud att filma polisbrutalitet

FRANKRIKE. I Paris samlades på tisdagen demonstranter utanför senaten för att protestera mot ett lagförslag som ska göra det olagligt att fotografera poliser i tjänst. Om lagen antas kommer det att kriminaliseras att med kamera dokumentera eventuella övergrepp från polisen.

Sarkozy döms till fängelsestraff efter konspiration om mutförsök

UTRIKES. Frankrikes före detta president Nicolas Sarkozy döms till fängelsestraff efter att ha konspirerat om att muta en domare.

Frankrikes inrikesminister vill tvångsupplösa gruppen Generation Identitaire

UTRIKES. Frankrikes inrikesminister har inlett en process för att tvångsupplösa Generation Identitaire.

Stor polisinsats efter halshuggning i franska Toulon

FRANKRIKE. Under eftermiddagen pågick en större polisinsats i den franska staden Toulon. Anledningen var att en kartong innehållandes ett avskuret människohuvud hade kastats ner från ett hus.

Följden för utebliven leverans av koshermat: Fängelse – och deportering

JUDISKT LIDANDE. Ett cykelbud i Frankrike har fått en fyra månaders fängelsedom för ”antisemitisk diskriminering” efter sin vägran att leverera koshermat. Inrikesministern uppger nu att mannen ska deporteras efter avtjänat straff.

Fransmännen förbjuds att lämna hemmet under halva dygnet: ”Allt liv upphör”

CORONAREPRESSIONEN. Frankrike inför nu Europas hårdaste utegångsförbud där fransmännen förväntas hållas sig hemma under tolv timmar per dygn. Restriktionerna kommer att gälla under minst två veckor.

Raskrig har brutit ut på ön Nya Kaledonien

RASKRIG. Ett våldsamt raskrig har brutit ut i den franska kolonin Nya Kaledonien. Det som startade som en politisk konflikt har i praktiken blivit ett krig mellan vita och svarta invånare.

Fortsatta protester från alla politiska läger i Frankrike

FRANKRIKE. För tredje veckan i rad protesterar det franska folket. Från början handlade det om regeringens nya "säkerhetslag". Nu har demonstranter delats i olika falanger, alla politiska läger deltar i demonstrationer landet runt.

Franska polisinsatser mot främlingar orsakar ändring av nyinstiftad lag

GLOBALISM. En nyss antagen fransk lag, som försvårar dokumentation av franska polisers tjänsteutövning, dras tillbaka – efter att poliser avhyst illegalt tältläger i centrala Paris.

Frankrikes judiske ex-president Sarkozy: “Jag erkänner ingenting”

UTRIKES. En rättsprocess pågår mot Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy som kan ge tio års fängelse. Sarkozy nekar till allt.

Sammandrabbningar mellan demonstranter och polis under protest mot fotoförbudsförslag

UTRIKES. Under lördagen demonstrerade en halv miljon mot ett föreslaget fotoförbud i Frankrike.

Journalist: Frankrikes president skryter om folkutbytet

FRANKRIKE. Den franska journalisten Marc Endeweld berättar i en intervju att landets president, Emmanuel Macron är besatt av att tala om folkutbytet. Det vill säga att vita fransmän ska bytas ut mot utlänningar.

Fransk polis rensade upp läger i centrala Paris med illegala invandrare

MASSINVASIONEN. Rasfrämlingsaktivister i Paris reste snabbt upp ett tältläger åt invällare från tredje världen mitt i Paris.

Fortsatt stora protester mot Frankrikes nya “säkerhetspolitik”

UTRIKES. Protesterna mot den nya lagen om fotograferingsförbud av poliser fortsätter.

Stockholmspolisen höjer beredskapen – skyddar franska intressen

STOCKHOLM. Efter den senaste tidens muslimska attacker i Frankrike har Stockholmspolisen inlett en särskild insats för att skydda franska mål i huvudstaden.

Terroristen i Nice kom till Europa som “flykting” för en månad sedan

FRANKRIKE. Terroristen som igår morse dödade tre människor i ett terrordåd i Frankrike, kom nyligen till Europa som "flykting". Bara för ett par veckor sedan steg tunisiern i land i Italien, säger franska myndigheter.

Tre döda och flera skadade vid morgonattack mot fransk kyrka – två halshuggna

FRANKRIKE. Vid en knivattack mot deltagare i morgonbönen i en kyrka i Nice i södra Frankrike dog minst tre personer och flera skadades. Två personer blev halshuggna vid attacken.

Irans ledare synar fransk yttrandefrihetsbluff: “Varför fängslar ni de som ifrågasätter förintelsen?”

UTRIKES. Efter halshuggningen av en lärare som visat en Mohammed-karikatyr säger sig Frankrike vara en yttrandefrihetens högborg. Men Irans högste ledare synar bluffen.