FRANKRIKE För tredje natten i rad har kaoset i Frankrike fortsatt med invandrarkravaller och våldsamheter. Under natten till fredagen har över 400 personer gripits.

I tisdags blev en 17-årig algerisk pojke kallad Nahel M i media skjuten till döds av fransk polis i samband med ett fordonsstopp i en förort utanför Paris. Sedan dess har invandrare i hela landet startat våldsamma kravaller och uppgörelser med poliser, trots att polismannen som sköt arabpojken utreds för mord.

Den skjutne mannens mor har också eldat på kravallerna genom att offentligt attackera polisen.

— Han såg ansiktet på en arab, ett litet barn, och ville ta hans liv, har hon sagt i en video som blivit viral

Kravallerna fortsatte under natten till fredagen och bara i den skjutne arabens hemstad Nanterre ska över 6 000 personer ha deltagit, enligt Le Figaro. Vissa uppgifter gör gällande att 421 personer ska ha gripits under natten, medan exempelvis Fria Tider uppger att det rör sig om 667 personer. En stor andel av de gripna ska vara minderåriga.

Den franska regeringen har valt att slå ned hårt på upploppen och man har bland annat kallat in 5 000 extra kravallpoliser, vilket innebär att totalt 40 000 poliser arbetar för att trycka ned upploppen tillsammans med bland annat taktiska enheter och bepansrade fordon.

Trots detta tycks kravallerna bara ha blivit värre och spridit sig över hela landet och nu även till den belgiska huvudstaden Bryssel.

Med upploppen har plundring och även inbördesliknande scener spridit sig som en löpeld, där invandrargäng attackerar polisen med alltifrån fyrverkerier till handgranater och automatvapen.

Samtidigt har bilder på hur president Emmanuel Macron spenderade torsdagskvällen med att gå på konsert med den brittiske bögen Elton John spritts av arga fransmän.