STOCKHOLM På Järvafältet i Stockholm har det arrangerats en eritreansk festival. Demonstranter mot den eritreanska regimen orsakar nu stora våldsamheter på platsen.

Vid en regimtrogen eritreansk festival på Järvafältet i Stockholm har det uppstått stora våldsamheter. Bland annat ska ett tivoli på området där barnfamiljer befunnit sig ha blivit nedrivet att motdemonstranter. Enligt Expressens reporter ska det vara cirka 1 000 motdemonstranter på plats. De ska ha rivit ner polisens avspärrningar på plats och använder tältpinnar och träpåkar som vapen mot polisen. Även stenkastning ska förekomma. Polisens insatsstyrka ska ha larmats till platsen.

Enligt polisen finns det risk för explosioner på platsen då det finns gasoltuber i flera tält. Både poliser och demonstranter ska ha skadats i kaoset. Det ska även brinna på flera platser. Räddningstjänsten ska finnas på plats men kommer inte in på området.

Även under tidigare eritreanska evenemang har det uppstått våldsamheter. Under förra året omhändertogs cirka hundra personer i Husby på grund av upplopp.