Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rapparen Einár ihjälskjuten i Hammarby sjöstad

Avrättad 19 år gammal Träffades i huvud och bröst, dödsfall bekräftades snabbt.

Knivattack på vandrarhem i Stockholm

INRIKES. Tidigt i morse fick polisen larm om ett pågående bråk på ett mindre vandrarhem i Stockholm.

Överfallsvåldtäkt i Stockholm

BROTT. En flicka har blivit våldtagen i en skogsdunge i Björkhagen, i Stockholm. Polisen har gripit en ung man som misstänks för överfallsvåldtäkten.    

Polisen dampade loss mot demonstranter på nationaldagen – trots förment mildare restriktioner

STOCKHOLM. Det gick vilt till i huvudstaden när hundratals svenskar samlades för att fira nationaldagen och protestera mot frihetsrestriktionerna som fortfarande upprätthålls med anledning av coronapandemin.

Våldtäkt på skola i Stockholm

MÅNGKULTUREN. Polisen utreder en våldtäkt utanför Carlssons skola på Östermalm i Stockholm.

Över tusen demonstrerade i Stockholm mot pandemilagen – uppdaterad

INRIKES. På första maj anordnades en demonstration i centrala Stockholm, som samlade uppemot 1 500 personer.

Gänguppgörelse utanför skola i Stockholm – 2 knivskadade

BROTT. Två personer har skadats efter en gänguppgörelse utanför Årstaskolan i Stockholm. En av de gripna männen ska vara ledare för det kriminella gänget Årstanätverket.

Man hittad död i Gustavsberg – polisen inför flygförbud runt området

INRIKES. Polisen genomför en insats vid Gustavsberg utanför Stockholm. I morse hittades en död man i ett skogsparti av förbipasserande. Polisen har upprättat ett flygförbud med en kilometers radie runt området.

Mamma och dotter kidnappades av syrisk man i Stockholm

INRIKES. Under fredagen kidnappades en mor och hennes dotter i Stockholm. Kvinnan lyckades fly ur en skåpbil där hon hade blivit bakbunden. Under dagen meddelade åklagaren att även flickan hittats.

Arab slipper fängelse efter extremvåldtäkt mot svensk flicka – offret trodde hon skulle dö

MÅNGKULTUREN. En invandrare slipper fängelse efter att ha tagit del i en synnerligen bestialisk gruppvåldtäkt mot en svensk flicka. Domaren valde att i stället fokusera på gärningsmannens låga ålder.

Polis försökte få rabatt från SJ i utbyte mot ”polisiär hjälp” – nu åtalad

KORRUPTION. I Stockholm erbjöd en polisman förra året SJ ”polisiär hjälp med tryggheten på tågen” mot att han själv skulle få rabatterat årskort och ombokningsbara biljetter. Polismannen har nu åtalats, misstänkt för tagande av muta, alternativt tjänstefel.

Försvunnen militärturk hittad död i nationalpark

INRIKES. Specialistofficiern Deniz Arda har varit mystiskt försvunnen sedan i november förra året. Nu har han hittats avliden i Tyresta nationalpark söder om Stockholm.

Polisen undersöker mänskliga kvarlevor utanför Stockholm

INRIKES. Under måndagen hittades vad som verkar vara mänskliga kvarlevor i Tyresta nationalpark utanför Stockholm. Polisen undersöker just nu fyndet.

Personrån med misstänkt skjutvapen i Stockholm

INRIKES. Under eftermiddagen rånades en person med vad som såg ut att vara en pistol i centrala Stockholm.

Ygeman anklagas för korruption – försnillade beredskapspengar för att lösa elbristen i Stockholm

KORRUPTION. Näringsutskottet har kallat in Anders Ygeman (S) och Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe att redogöra för hur en miljard kronor av nationella elberedskapspengar kunnat hamna i ett privat företags fickor. Ygeman riskerar nu att få avgå, för andra gången i sin ministerkarriär.

Stockholms stad lade 296 miljoner kronor på oanvänd it-plattform – utbildade personalen i Skype

STOCKHOLM. Efter att Stockholms stad lagt 296 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar på att bygga en ny it-plattform avbryts nu arbetet. I stället väljer staden att modernisera sitt gamla system från 1990-talet.

Fattigpensionärer demonstrerade i Stockholm – polisen gick inte ner på knä

STOCKHOLM. Polisen upplöste på lördagen med våld en liten demonstration som bland annat bestod av fattigpensionärer. Till skillnad från sommarens BLM-demonstrationer, där polisen bland annat gick ner på knä, så valde man denna gång att ta i med hårdhandskarna.

Man försökte råna matvarubutik med yxa

INRIKES. Under dagen försökte en man stjäla saker från en ICA-butik vid Hornstull i Stockholm. När mannen konfronterades med stölden drog han fram en yxa, men butikspersonal lyckades brotta ner rånaren.

WJC: “Brott mot judisk lag i Sverige är värre än terrorattentat”

JUDISK MAKT. World Jewish Congress återetablerar sig i Sverige för att stärka den judiska makten i landet. De ska se till att inte Sverige förgriper sig på judisk lag som övertrumfar varje nations egna lagar.

Region Stockholm ställer in vård som inte är akut – kan förlängas

INRIKES. Resursbrist i förhållande till antalet vårdsökande gör att Region Stockholm ställer in all vård som inte är akut, minst till 31 januari 2021.

Intensivvården i Stockholm överbelagd med 101 procent

CORONAKRISEN. Trycket är hårt på Stockholms intensivvård. Detta enligt Dagens Nyheter som menar att beläggningen under helgen var 101 procent.

Flera skottlossningar i Jakobsbergs centrum

SKJUTNINGARNA. Skottlossningar i Jakobsberg i Stockholm utreds nu av polis, men inga misstänkta gärningsmän finns.

Misstänktes ha hållit son inlåst i 30 år – utredning läggs ner

STOCKHOLM. Den kvinna som misstänks för att ha hållit sin son inlåst i en lägenhet är inte längre misstänkt för brott. Detta meddelar åklagaren efter att sonen i förhör sagt att han fått "komma och gå som han vill".

16 års fängelse för mord i Kungsängen

MÅNGKULTUREN. Tingsrätten avfärdar påstående om nödvärn.

Bilbrännarorgie i Sigtuna kommun – 12 bilar brann

INRIKES. Under natten till i dag brann 12 bilar och en husvagn i Sigtuna kommun. Det är enligt statsradion ”oklart” varför det ”började brinna” i fordonen, dock rubricerar polisen det hela som skadegörelse genom brand.

Brutalt överfall av kvinna i Stockholm: Misshandlad, rånad och våldtagen

STOCKHOLM. Under natten till måndagen blev en kvinna överfallen på väg hem i Stockholm. Tre okända gärningsmän slog och rånade kvinnan, som dessutom våldtogs.

Undersökning visar att skrämmande många ungdomar utsätts för brott

INRIKES. Stockholmsenkäten är en undersökning som genomförs av Stockholm stad. Statistiken visar att skrämmande många ungdomar utsätts för brott som rån och våldtäkter.

Stockholmspolisen höjer beredskapen – skyddar franska intressen

STOCKHOLM. Efter den senaste tidens muslimska attacker i Frankrike har Stockholmspolisen inlett en särskild insats för att skydda franska mål i huvudstaden.

Knivman på vandrarhem i Stockholm skjuten av polis

INRIKES. Tumultartade scener när knivmannen anföll polispatrullen.

Babas Burger donerar pengar till BLM men kritiseras för att vara för snåla

MÅNGKULTUREN. Hamburgerkedjan Babas Burger i Storstockholm donerar fem kronor per såld hamburgere till Black Lives Matter under hela oktober. "Snålt", tycker BLM som vill ha mer pengar av företaget.

Ett barn våldtogs utomhus i Stockholm

INRIKES. Ett barn våldtogs igår kväll utomhus i Rågsved i Stockholm. Polisen uppger att barnet ska vara under 15 år. Ingen misstänkt är gripen.

Vårdkostnaderna för skjutningar i Stockholm överstiger tio miljoner kronor – bara i år

MÅNGKULTUREN. Bara i rena vårdkostnader för offren landar notan för gängskjutningarna i Stockholm hittills i år på över tio miljoner kronor. Fördelat per skottskadad blir det över en kvarts miljon kronor.

Misstänkt homogruppvåldtäkt i Stockholm

STOCKHOLM. Polisen misstänker att en ung man ska ha blivit gruppvåldtagen i en lägenhet i Gröndal i Stockholm under natten mot måndagen.

Åklagaren lägger ner utredning mot de sju beväpnade vänsterterrorister som greps förra helgen

VÄNSTEREXTREMISM. Nordfront avslöjar namnen på de vänsterterrorister som i lördags greps med järnrör och batonger inför en planerad grov misshandel men som nu slipper möta rättsväsendet.

Somalier våldtog flicka – poliser såg händelsen utan att ingripa

INRIKES. Somaliern Mohamed Mohamoud Fara har dömts för våldtäkt efter att ha våldtagit en 15-årig flicka. Flickan försökte påkalla uppmärksamhet från en passerande polisbil. En av polismännen vinkade tillbaka till flickan innan de åkte vidare.

Sju vänsterterrorister gripna med pepparspray och järnrör – flera med AFA-kopplingar

VÅLDSVÄNSTERN. Sju personer greps idag av polisen, misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Flera av de gripna har kopplingar till vänsterextremistiska rörelser, bland andra terrororganisationen AFA.

Polisen gjorde kokainrazzia hemma hos Fredrik Reinfeldt – uppdaterad

INRIKES. I november förra året genomfördes en husrannsakan hos den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt där polisen hittade rester av ett vitt pulver och en stor mängd kontanter. En släkting till folkförrädaren har nu dömts för narkotikabrott.

Vänsterextrema klimatgruppen Extinction Rebellion blockerar broar i Stockholm

INRIKES. Klimataktivisterna Extinction Rebellion blockerar två broar i centrala Stockholm.

Gärningsman jagas i Stockholm efter antivit knivattack mot en kvinna

INRIKES. En gärningsman jagas i Stockholm efter att ha knivhuggit en kvinna. Enligt uppgifter ska mannen ha uttryckt sig hatiskt mot vita kvinnor.

Stockholm får permanenta samkönade trafikljus

KULTURMARXISM. Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) har föreslagit att Stockholm ska få samkönade trafikljus, något som nu blivit verklighet. De nya trafikljusen har tidigare satts upp under Pridefestivalen men blir nu permanenta.