STOCKHOLM Under natten till söndagen blev en man i Hässelby misshandlad av ett ungdomsgäng. Mannen ska bland annat ha blivit slagen med ett basebollträ.

En man i 50-årsåldern blev under natten till söndag, brutalt misshandlad av ett ungdomsgäng i Hässelby villastad, beläget i västra Stockholm.

Enligt rapporter från polisen ska mannen ha tagit kontakt med ungdomarna, vilket sedan eskalerade till en dispyt av något slag. Vid 01-tiden på natten larmade mannens fru polisen till området nära en förskola i Stockholmsförorten. Mannen fördes omedelbart till sjukhus där han förhördes av polisen.

— Han uppgav att ett gäng ungdomar misshandlat honom, cirka nio stycken, säger polisens vakthavande befäl i Stockholm.

Detaljerna kring vad som utlöste attacken är ännu oklara, men polisen bekräftade att ett basebollträ var ett av de använda redskapen vid händelsen.

— Av någon anledning har den här mannen tagit kontakt med de här ungdomarna och sagt något, sen vad det har handlat om utreder vi vidare. Kan inte kalla det för en konfrontation, men något har lett till misshandeln.

Polisen inledde en sökinsats med hjälp av hundpatruller och helikoptrar för att lokalisera de skyldiga. En grupp ungdomar i området identifierades och förhördes initialt, men släpptes senare.

Det är inte känt vad som ska ha varit motivet till attacken.