EXTREMVÄNSTERN Ett av extremvänsterns många ”kulturkaféer” skulle öppna för sommaren i samband med första maj. Men när ägaren kom till lokalen var den nedbränd.

Klockan 03:20 under natten till första maj inkom ett larm om en brand i ett kafé i Orhem nära Sköndal i södra Stockholm. Enligt uppgifter ska även en explosion ha hörts, något som polisen dock dementerar, skriver SVT Nyheter.

Extremvänstertidningen Flamman skriver att det rör sig om det så kallade kulturkafét ”Torpet i Orhem”, som drivs av den ökända antifascisten Victoria Rixer.

Rixer, som är god vän med AFA-bossen Mathias Wåg och även sågs på hans rättegång förra året, var en av de ledande personerna bakom ”Linje 17”. vilket är en av AFA:s många frontorganisationer.

På Flamman kan man läsa att Rixer under onsdagsmorgonen ”vaknade […] till en hög av rykande brädor och träkol” och att ”delar av hennes livsverk hade brunnit”.

Det är ännu oklart hur branden har startat, men området är enligt Flamman avspärrat och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.