MOTSTÅNDSRÖRELSEN Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen genomförde ikväll en demonstration mot ett svenskt Nato-medlemskap och den svenska regeringens eftergifter till Turkiet.

Ikväll genomförde Nordiska motståndsrörelsen en oannonserad blixtdemonstration i centrala Stockholm. Demonstrationen hölls i protest mot det pågående försöket att få in Sverige som medlem i krigsalliansen Nato samt de eftergifter den svenska regeringen har gjort och håller på att göra till Turkiet som en del i den processen.

Från samlingsplatsen på Karlaplan gick demonstrationståget ner längs Karlavägen och passerade bland annat Sveriges Radios och SVT:s kontor. Framme vid den turkiska ambassaden upprättade polisen ett 50 meter stort PL24-område som spärrades av och där det var förbjudet att vistas.

I anknytning till den turkiska ambassaden höll en aktivist från Näste 1 ett tal med fokus på yttrandefrihet och att Turkiet inte ska få bestämma vad som får göras i Sverige. Detta med anledning av att det tidigare under veckan kommit tydliga signaler om att Säpo – förmodligen på regeringens inrådan – förmått polisen att sluta ge tillstånd till koranbrännare.

Nordiska motståndsrörelsen valde dock att inte elda den för muslimer heliga skriften, utan istället eldades Turkiets flagga utanför ambassaden i protest mot att turkar eldat den svenska flaggan och att Turkiet lägger sig i svensk politik. Eldandet av fanan möttes inte av några invändningar från polisens sida. Enligt aktivister som Nordfront talat med uppträdde polisen ovanligt korrekt under kvällens demonstration.

Efter flaggbränningen vandrade demonstranterna med facklor i händerna vidare till Sergels torg. På vägen dit passerade man den sionistiska entitetens ambassad och passade där på att skandera ”Israel – terrorstat”.

På Sergels torg hölls två tal, däribland ett av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Utspritt över det stora torget tog en relativt stor publik del av de båda talen.

Sedan gick tåget vidare längs Drottninggatan och gick vägen genom Sveriges riksdag där man bland annat ropade ”Nej till Nato – Död åt globalismen!”

Avslutningsvis stannade man till på Mynttorget där ännu ett tal hölls och som avslutning eldades både en EU-flagga och krigsalliansen Natos blåvita flagga.

Mer bilder och film från demonstrationen är att vänta på Motståndsrörelsen.se de kommande dagarna.