STOCKHOLM Tidigare idag greps en hotfull man inne på Friends Arena med misstanke om att han hade ”farliga föremål” i en väska. Nordfront kan nu visa unikt filmmaterial som tagits av en privatperson som bevittnade insatsen.

Det var under onsdagseftermiddagen som polisen i Stockholm fick gripa en man i 60-årsåldern inne på Friends Arena mitt under en pågående träning med fotbollslandslaget. Mannen, som ska vara känd av polisen sedan tidigare, hade lyckats smita in och blev uppmärksammade av väktare på grund av att han ”avvikit i sitt beteende” och blivit ”lite hotfull”, uppger Aftonbladet.

Polisen omhändertog mannen och misstänkte att han hade någon typ av bomb i en väska. Vid 16.30-tiden hade väskan undersökts och polisen kunde konstatera att den inte innehöll något farligt föremål.

En privatperson lyckades filma när den misstänkte omhändertas av polis och förs till ett polisfordon. På filmklippet som Nordfront nu kan publicera kan man se att mannen är iklädd traditionell arabisk klädsel som utanför länder som Saudiarabien framförallt är vanligt hos salafister och andra muslimska grupper som i väst anses extrema och våldsbenägna.

— En person uppmärksammandes som försökte ta sig in på arenan som saknade rättighet. Han har fastnat i den kontrollen som finns. Personen avviker i sitt beteende och blir lite hotfull. Det är ett polisiärt ärende nu och det undersöker eventuella föremål. Allt hos oss har fungerat. Jag har bett min personal att rapportera avvikelser och det här var definitivt en avvikelse, berättar Svenska fotbollförbundets ansvarige Martin Fredman till Aftonbladet.

Fredman bekräftar också att hoten från mannen ska ha haft ”någon form av religiösa förtecken”. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot och förberedelser till grov allmänfarlig ödeläggelse.