INVANDRING En eritreansk festival stormades i torsdags av motdemonstranter och över 50 personer skadades. Flera skadade vårdas fortfarande på sjukhus.

Efter kaoset på den eritreanska festivalen i torsdags frihetsberövades cirka 140 personer. Även 40 personer omhändertogs enligt utlänningslagen. Av dessa 40 ska nu 15 personer ha avvisats från landet samt fått återreseförbud till Sverige på mellan två och tre år.

Även två andra män, födda 1993 och 1990, sitter häktade misstänkta för mordbrand respektive grov misshandel. Förutom de två häktade männen har resterande frihetsberövade släppts från polisens förvar.

— Det pågår ett polisarbete runt det våldsamma upploppet och blåljussabotaget, men i de utredningarna har vi inga frihetsberövade. Där samlar man nu in övervakningsfilmer, vittnesuppgifter och iakttagelser från poliser som var på plats för att se om det går att få fram misstänkta. I vissa av fallen vet vi inte vilka personerna är, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

56 personer ska ha skadats under kravallerna på Järvafältet och flera av dessa vårdas fortfarande på sjukhus.