STOCKHOLM Gröna Lund har nu beslutat att skärpa säkerheten i parken. Beslutet togs under torsdagen efter beskedet om den höjda terrorhotnivån.

Max Lagerbäck, tf. informationschef på Gröna Lund berättar att parken beslutat att förstärka sina nuvarande säkerhetsrutiner. Beslutet togs efter Säpos presskonferens tidigare under torsdagen.

— Vi lyssnade på presskonferensen och ett budskap som framgick tydligt var att människor ska fortsätta att leva sina liv som vanligt, men vara mer vaksamma. Och det här är ett begränsat utrymme med inpassagekontroller, säger Lagerbäck.

Han säger att Gröna Lund sedan tidigare har ökade säkerhetskontroller vid entrén och vakter i parken. De ska även ha uppdaterat kameraövervakningen i parken.

Tobias Runnfelt, säkerhetschefen för Stockholm Live som driver Avicii Arena, Friends Arena, Tele2 Arena, Hovet och Annexet samt även Södra Teatern i Stockholm, berättar att det förhöjda terrorhotläget inte kom som någon nyhet. Han berättar att mycket redan har gjorts för att öka säkerheten.