TERRORHOTET Under söndagen rapporterade Nordfront om att Storbritannien utfärdar en resevarning för brittiska medborgare till Sverige då hotet om terrordåd ökat. I en intervju med SVT:s Morgonstudion på måndagsmorgonen bekräftar Justitieminister Gunnar Strömmer att Sverige har gått från att vara en legitim till en prioriterad måltavla för terrorattacker.

Den senaste tidens koranbränningar har gjort att terrorhotet mot Sverige ökat och nu har Storbritannien utfärdat en resevarning till Sverige, något Nordfront rapporterade om under söndagen.

Till Expressen säger Henrik Landerholm, nationell säkerhetsrådgivare, att både Hizbollah och Al-Shabaab uppmanat sina anhängare att hämnas på Sverige för att man tillåtit koranbränningarna.

Under måndagsmorgonen intervjuades Justitieminister Gunnar Strömmer i SVT:s Morgonstudion där han förklarade att Sverige gått från att vara en legitim måltavla för terrorattacker till att vara en prioriterad sådan.

Strömmer säger också att Sverige ligger närmare en fyra, än den av Säpo satta trean, på hotnivån. Säpo har valt att inte uppgradera hotnivån mot Sverige trots att säkerhetsläget försämrats.