LYON. Motsättningar mellan Antifa och Gula västarna i Lyon ledde till att vänsterextremisterna tvingades fly. I falska svenska alternativmedier förvandlas antifascisterna till ”högerextremister” som ”får dyngspö”.

Ibland förekommer det motsättningar mellan Gula västarna i Frankrike, allmänt betraktad som en folkrörelse, och våldsbejakande antifascistiska vänsterextremister.

Den 9 februari – alltså samma dag som en demonstrant i gul väst i Paris fick armen avsliten av en polis – uppstod bråk mellan gula västar och antifa i Lyon.

De gula västarna gick till hårt angrepp mot antifascisterna som tvingades på flykten.

Det finns inga tillförlitliga uppgifter om vad som föranledde bråket mellan de båda grupperingarna.

På den den vänstervridna desinformationsbloggen Aktuellt Fokus har skribenten Maria Johansson förvandlat antifa till ”nazister” och ”högerextremister” och hävdar att dessa fick ”dyngspö” av Gula västarna vid det angivna tillfället.

Gula västarna: Ännu en gång har högerextrema aktivister försökt kuppa gula väst-protester mot president Macron i Frankrike. Den här gången tvingades högerextremisterna fly hals över huvud.

Maria Johansson länkar även till videofilmer på YouTube som skildrar bråket. Till och med i de länkade videorna anges att det är Antifa som slåss mot Gula västarna. Det är samma länkar som är inbäddade nedan.

Aktuellt Fokus grundades av den före detta nationalisten Kim ”Bajs-Kim” Fredriksson som 2012 uteslöts ur Nordisk Ungdom på grund av att han hade misshandlat sin flickvän. Han bytte då ”sida” och har sedan dess uttryckt stöd för exempelvis AFA och den nedlagda organisationen Revolutionära fronten.

Källor:
YouTube/ForFreedom
UTRIKESHär får högerextremisterna dyngspö av gula västarna!
Delar du länkar från Aktuellt Fokus?


  • Publicerad:
    2019-02-16 15:30