Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nyheter24 sprider fake news om ”minskade våldtäkter”

Påstår att våldtäkter minskat med 56 procent Men enligt Brå har våldtäkterna ökat.

Nyhet om att Iran avskaffar moralpolis var fake news från väst

AFP ska ha ”misstolkat” Irans justitieminister ”Regimen har inte gjort några sådana eftergifter”, hävdar amerikansk tankesmedjan.

Den evige filantropen lever fortfarande

Dödsrykten om ärkejuden George Soros spreds idag Även denna gång var ryktena osanna

Lukovmarschen

AP-journalist får sparken efter fake news om rysk attack på Polen

Citerade ”anonym källa i den amerikanska regeringen” Kunde ha startat tredje världskriget.

Polisen misstänker: Ung fartsyndare bakom stöldvågen av trafikkameror

Media spekulerar i Putin, drönare, kriget i Ukraina och gängkriminella Men polisens huvudmisstänkte är en ung man som dömts för flera trafikbrott på grund av fartkameror.

Expressen gör nyhet av Putins avföring

Påstår att Putins avföring fraktas av agenter i hemliga väskor Allt för att dölja att Putin har cancer, Parkinson och/eller demens.

Spred groteska våldtäktshistorier – därför tvingas Ukrainas ombud för mänskliga rättigheter avgå

Hade som uppgift att rädda livet på civila Satt i Europa och skrev grafiska beskrivningar av våldtäkter på kvinnor och barn Kunde inte bevisa sina anklagelser mot ryska soldater

Påstådd indian-massgrav i Kanada tros vara fejk

Katolsk internatskola påstås ha massmördad indianbarn Inte en enda kropp har hittats Kallas nu ”Kanadas största fake news-historia någonsin” av forskare

SR:s invandrarkanaler förvanskade Ebba Busch-citat

Araber och somalier hetsas av Sveriges Radio KD kräver en förklaring.

Flera tidningar inbillar sig att Svenska Akademien ”hamnat hos Kronofogden”

Ett år efter Nordfronts vinst mot Svenska Akademien Flera medier missförstår efterspelet och sprider nu falska uppgifter.

Bonnier och Civil Rights Defenders sprider falska uppgifter om “protester på Kuba”

LÖGNPRESSEN. Just nu tycks det pågå en judisk-liberal desinformationskampanj om ”protester” på Kuba. Men tidningen Proletären har bland annat kunnat avslöja att de ”protestfilmer” som publicerats i bland annat Expressen är fejk.

Barnprogrammet Sommarlov indoktrinerar barn angående källkritik – kallar Stefan Löfven “trovärdig källa”

PUBLIC SERVICE. ”Om Stefan Löfven säger något, då vet man att det är sant.” Så resonerade programledarna för SVT:s ”Sommarlov” under måndagen för att indoktrinera barn i huruvida en nyhet är sann eller inte.

Amerikansk public service attackeras efter fejknyhet om högerextrema bilattacker

USA. Amerikanska NPR publicerade nyligen en lång artikel som handlade om påstådda problem med ”högerextremister” som attackerade fredliga ”demonstranter” med fordon. Nu kräver alltfler att radiokanalen ska bli av med sina federala pengar efter fejknyheten.

Anders Ygeman ljög om “ryska nättroll” – var vanliga oroliga medborgare

DESINFORMATION. Anders Ygeman fantiserade själv ihop att kritik mot 5G och honom själv på nätet var ryska agenter och nättroll. Det var egentligen en medelålders kvinna boende i Stockholm och hennes Facebookgrupp.

Judiska församlingen om Expressens påståenden: “Ingen skadegörelse på gravplats”

BONNIERMEDIA. Judiska församlingen i Stockholm dementerar Expressens påståenden att ”NMR-nazister” skändat en judisk gravplats.

Herman Lindqvist “blev galen”, attackerade folk med tillhygge och ropade “åk hem” åt utlänningar på besök i Polen

POLEN. Herman Lindqvist ropade okvädningsord och attackerade folk under självständighetsdemonstrationen i Polen den 11 november.

MSM sprider “fake news” – ambulanskaparen saknar “högerextrem” anknytning

OSLO. Mannen som under gårdagen kapade en ambulans och körde på flera personer har ingen så kallad högerextrem koppling, vilket påstås av flera traditionella nyhetsmedier.

Uppmärksammad rasistattack mot 12-årig flicka var bluff

USA. En påstådd rasistattack mot en 12-årig svart skolflicka i Virginia, USA, har visat sig vara en bluff. Händelsen slogs upp stort i internationell press och sågs som exempel på hur svarta har det i Trumps USA.

”Bevisat att Gellert Tamas mörkade uppgifter” i fråga om de apatiska barnen

INRIKES. I en krönika i Dagens Samhälle skriver Peter Santesson att det är bevisat att Gellert Tamas mörkat uppgifter från norska journaler angående sex svenska apatiska barn som behandlades där.

Författare: “Fake news har antisemitiska rötter”

ANTISEMITISM. Fake news är en het potatis i dagens massmedier. Enligt journalisten Charlotte Henry har fake news alltid förekommit och har sitt ursprung i antisemitismen.

Populär deepfaketeknik oroar makten

TEKNIK. En kinesisk app där man kan sätta vilken persons ansikte som helst i vilket sammanhang som helst har blivit populär.

Expo: “Det finns inga svenskar – alltså kan de inte bytas ut”

FAKE NEWS. Genom att definiera svenskar som alla som föds i Sverige och icke-svenskar som alla som föds utanför Sverige försöker Expo ”bevisa” att det inte pågår något folkutbyte.

EU-feminist: “Jag blev mordhotad av Motståndsrörelsen”

FAKE NEWS. EU-feministen Soraya Post säger sig ha blivit mordhotad av Nordiska motståndsrörelsen.

Trumps rådgivare sprider fake news om palestinsk “attack”

FAKE NEWS. Donald Trumps tidigare kampanjledare använde ukrainska krigsbilder för att anklaga Palestina för att ha anfallit Israel.

Ljög om rasistisk brandman i Boden – kan få pris av Sveriges Radio

INRIKES. En iransk kvinna som tidigare använts som källa i DN:s falska nyheter har nominerats till pris av Sveriges Radio. Vem som vinner priset kommer i praktiken att avgöras av vems anhängare som valfuskar mest.

Putin censurerar sajter som sprider “fake news” och “missaktning mot staten”

YTTRANDEFRIHET. Myndigheter i Ryssland ges befogenhet att blockera webbplatser som anses bryta mot förbudet om ”fake news” och ”uppenbar respektlöshet mot staten”.

Expo och Expressen sprider fake news om Motståndsrörelsen och moskéskjutningarna

LÖGNPRESSEN. I ett försök att sammankoppla Nordiska motståndsrörelsen med terrorism hävdar Expo att ”NMR hyllar terrordådet i Christchurch”. Expressen är också snabba att hänga på Expos fake news-påståenden.

Ung man stämmer Washington Post på 250 miljoner dollar – får stöd av Trump

UTRIKES. 16-årige studenten Nicholas Sandmanns familj stämmer Washington Post på 250 miljoner, något president Trump sympatiserar med.

FILM: Gula västarna drev Antifa på flykten – kallas “högerextremister” i Sverige

LYON. Motsättningar mellan Antifa och Gula västarna i Lyon ledde till att vänsterextremisterna tvingades fly. I falska svenska alternativmedier förvandlas antifascisterna till ”högerextremister” som ”får dyngspö”.

BBC-producent: Bilderna från “gasattackerna” i Syrien var falska

SYRIEN. Riam Dalati har bevis för att USA:s och Israels påståenden om att Syriens president utförde terrorgassprängningar mot den egna befolkningen var falska. Nu vill Ryssland ha ett officiellt utlåtande från BBC.

Brottsutredning mot 16 svenska tidningar för fake news

LÖGNMEDIA. JK har gett polisen i uppdrag att brottsutreda 16 svenska tidningars ansvariga utgivare för förtal och publicering av fake news.

Frankrike beslagtar folkets licensierade vapen — fake news enligt inrikesministern Uppdaterad

UPPLOPPEN I FRANKRIKE. De gula västarnas protester fortsätter. Regimen i Frankrike är rädda för folket och utlyser därför nu ett dekret för att konfiskera jägares och andra vapeninnehavares legala vapen.

SVT hotar sanningssägare om Marocko-morden med fängelse

LÖGNPRESSEN. Många är arga på SVT som försökt lura sina tittare om de muslimska halshuggningarna mot två unga skandinaviska kvinnor i Marocko. Än mer ilska har väckts när nu SVT hotar tittarna med många år i fängelse om de sprider sanningen om terrorattentatet.

Trump ställer in traditionell julfest med fake newsmedier

USA. Donald Trump har beslutat sig för att ställa in en traditionell julfest med fake newsmedier.

Främlingsinvasionen från Sydamerika till USA är välorganiserad

FRÄMLINGSINVASIONEN. Medströmsmedier rapporterar om de ”stackars flyktingarna” som i spontana karavaner reser från Honduras och Guatemala mot USA för att söka asyl undan extremt våld. Mediernas bild av situationen är fake news. Operationen är mycket välorganiserad.

Facebook skapar fake news

FAKE NEWS. Trots att Facebook tagit krafttag mot fake news använder de själva just fake news för att svartmåla kritiker och konkurrenter.

SVT korrigerar falsk nyhet om överfallsvåldtäkt

FAKE NEWS. När ett barn överfallvåldtogs i Sollefteå Stadspark förra månaden rapporterade SVT falskt om att flickan som våldtagits var en vuxen kvinna. Nu korrigerar SVT sina felaktiga uppgifter.

Judiska Expressen: “Vita människors rädsla för verkligheten hotar demokratin”

EX-PRESSEN. Bonnierblaskan Expressen har publicerat en krönika som säger att ”vita människors rädsla för verkligheten” hotar demokratin.

SvD inte intresserade av att rapportera sanna nyheter

MEDIA. Den judiska tidningen Svenska Dagbladet rapporterar inte att våldtäktsanklagelserna mot Brett Kavanaugh var falska och att ännu en kvinna nu erkänner detta. Kritiken från SvD:s följare på Twitter är hård.

Arbetsförmedlingen luras med fake news

FAKE NEWS. Arbetsförmedlingen har avslöjats med att publicera falska nyheter. Syftet verkar vara att lura människor att rösta på Socialdemokraterna.