FAKE NEWS. Donald Trumps tidigare kampanjledare använde ukrainska krigsbilder för att anklaga Palestina för att ha anfallit Israel.

Donald Trumps kampanjrådgivare inför presidentvalet 2016, Katrina Pierson, kritiseras nu för att ha krävt ”motåtgärder” för att palestinier ska ha avfyrat en stor mängd raketer mot Israel. I ett tweet skriver hon:

650 raketer avfyrade in över Israel från Gaza i ett försök att slå ut Israels [antimissilförsvar] Iron Dome: 173 nedskjutna, 4 människor döda, och 28 skadade.

Katrina Pierson använde ”nyheten” för att ställa kongresskvinnan Ilhan Omar ”mot väggen”.

Omar har nyligen försvarat palestinierna för deras motstånd under en konfrontation med terrorstaten Israel. Pierson ”bevisar” palestiniernas attack med ett videoklipp som visar en stor mängd sovjetiska ”hagel”-artilleriraketer av typen BM-21 Grad tillverkade för många årtionden sedan.

Dessa avfyras från mobila enheter utplacerade på ett fält med natur som inte förekommer i Gaza.

Prosionistisk lögn
Men Piersons fake news är hätsk prosionistisk propaganda riktad mot Palestina. Filmen togs nämligen 2015 i Ukraina av de väst- och Israelstödda ukrainska styrkorna under en tid av särskilt spända relationer i Donbassregionen.

Pierson använde filmen som ”bevis” för att Hamas skickar gammaldags men avancerade ”attackraketer” mot den judiska staten.

En Nordfrontläsare kommenterar den falska nyheten med att påpeka det löjliga i att påstå att palestinierna i Gaza skulle ha tillgång till ett dussin enheter av det sovjetiska 122mm artilleriraketsystemet.

Det är ju helt befängt att jämföra palestiniernas tragiska hemmagjorda raketer med dessa tämligen moderna sovjettillverkade raketsystem, det är ju inte ens jämförbart”, skriver läsaren i ett brev till Nordfront.

Det korta klippet Katrina Pierson använde som fake news kan ses nedan:

Källa:
Trump aide sparks fury for tweeting 4yo video from Ukraine & presenting it as СURRENT Hamas strikes


  • Publicerad:
    2019-05-06 14:20