UPPLOPPEN I FRANKRIKE. Regimen i Frankrike är rädda för folket och utlyser därför nu enligt ett dekret att folkets lagliga vapen ska konfiskeras. Men inrikesministern säger att det är fake news.

Frankrikes inrikesministers brev, falskt eller äkta? Klicka för att förstora.

I ett brev daterat den 5 januari – som påstås ha undertecknats av Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner – ges direktiv till det franska polisväsendets prefekter i alla regioner att påbörja konfiskeringen av licensbelagda vapen enligt kategorier B, C och D.

Dessa kategorier omfattar alla handeldvapen och vapen, från automatpistoler och revolvrar till jaktgevär, gammaldags svartkrutsvapen och pepparsprejer. I brevet står det:

På grund av allvaret i rådande situation och förväntningar om att upproren kommer att förvärras, vänligen utför snarast de nödvändiga åtgärder för att konfiskera alla vapen av ovan nämnda kategorier som medborgare boende inom nationellt territorium besitter.

Lokal polis och militärpolis ska genomföra konfiskeringen och överlämna kvitton som anger datum för konfiskeringen, typ och antal av konfiskerade vapen, information om den juridiske ägarens identitet och dess motsvarande vapenlicensnummer.

Konfiskeringen, som kan komma att förlängas, gäller under 6 månader, varefter vapnen skall återlämnas till sina ägare.

Särskilda kategorier och statliga polisiära tjänstemän kommer undantas från konfiskering av sina tjänstevapen.

Lokala polisstyrkor är ansvariga för förvaringen och säkerheten kring de förvarade vapnen.

Operativa order kommer att ges i följande meddelanden.

/Undertecknat/Christophe Castaner [Frankrikes inrikesminister]

Samma dag som brevet daterades hade de gula västarna använt en gaffeltruck för att forcera portarna till Finansdepartementet, vilket ger en tydlig bild av vad det är de gula västarna kämpar mot.

Fake news?
På Twitter fördömde Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner spridningen av ett dokument som han skriver är falskt. På Twitter skriver han:

Stoppa #FakeNews. Ännu en originell idé av dem som drömmer om uppror och som inte tvekar att sprida falska dokument.

Dokumentet hävdas av franska Ouest France ha postats av en av de gula västarnas aktivister, Benjamin Cauchy, som sedermera tog bort meddelandet med dokumentet.

Den franska regeringen har inget intresse av att dokumentet sprids, vare sig det är äkta eller falskt och oberoende av hur regeringen framgent tänker hantera folkets protester.

Det återstår alltså att se huruvida medborgarnas vapen kommer att konfiskeras.

Långvariga protester
De gula västarnas protester har pågått under flera månader. De kräver ”folkförrädarpresidenten” Emmanuel Macrons avgång. Upploppen på gatorna är ibland mycket intensiva med attacker på fordon och andra föremål.

Ett av de vanligaste målen för demonstranternas skadegörelse är storbankers lokaler och egendom. De gula västarna protesterar mot globalisternas förtryck av landet, artikulerat genom president Macron, som under sin valkampanj hävdade att han skulle se till Frankrikes bästa i första hand.

Istället har han enligt många fransmän gått motsatt väg och förtrycker den franska medelklassen med globalistisk politik som gynnar storbanker, översvämmar landet med migranter från tredje världen och förtrycker riktiga fransmäns naturliga rättigheter.

Medier i Sverige är relativt tystlåtna om den tidvis kaosartade situationen i flera franska städer. Flera mediekommentatorer misstänker att man är rädda för att upploppen ska sprida sig till Sverige, som de har gjort till exempelvis Belgien.

De judiska massmedierna i Frankrike är starkt kritiska mot de folkliga protesterna och stödjer landets president i kampen mot folket.

Några av de situationer som utspelar sig i huvudstaden Paris går bland annat att se i amatörvideoserien I Gula västarnas krig på Champs Élysées som visar bilder från det att protesterna mot Macron startade på sensommaren till efter nyår.

En del av bildmaterialet kan ses nedan och via några av Nordfronts Frankrikekännare och skribent Johan Perssons artiklar.

Källor:
Le service public de la diffusion du droit
Gilets jaunes. Non, le gouvernement ne va pas saisir les armes détenues légalement par les Français
Archive.ph
Twitter


  • Publicerad:
    2019-01-07 23:50