KRÖNIKA. Johan Persson avslutar med denna krönika sin artikelserie om de gula västarnas uppror i Frankrike. Han drar också intressanta paralleller med Mynttorgetprotesterna i Sverige och det starka inflytandet från judisk lobbyism i Västeuropa.

La liberté guidant le peuple (friheten leder folket)

Igår samlades fransmännen till demonstration för sjätte lördagen i rad (Akt VI). Förra lördagen lyckades polisen effektivt hindra demonstranter från att ta sig till samlingsplatser i centrala Paris. Denna lördag samlades Paris demonstranter i det vackra Montmartre, i utkanten av centrala Paris.

Eric Drouet, en lastbilschaufför som var initiativtagaren till de gula västarnas första demonstration greps av polisen under gårdagen. Även om Drouet inte är någon ledare per se, ty en sådan saknas, så är han en symbol för gula västarna. När vi googlar hans namn finner vi artiklar i stil med ”Eric Drouet, en gul väst eller en brunskjorta?”. Redan någon gång efter andra, tredje veckan av demonstrationer så började gula västarna anklagas för antisemitism av etablissemanget, dessa anklagelser trappades upp ytterligare igår. Etablissemanget har här en poäng, de gula västarna är antisemitiska, även om de flesta av dem inte vet det själva ännu.

Femte akten i Paris blev mindre än de tidigare akterna, vilket media i så väl Frankrike som Sverige har gjort ett stort nummer av. Nu passar det att rapportera om gula västarna! Orsakerna till det lägre deltagarantalet är flerfaldiga: femte veckan i rad, december månad, Macrons eftergifter, polisens brutalitet, attentatet i Strasbourg, massgripanden (rapporter om runt 2000 gripna, Akt IV) och sist men inte minst så var en del tunnelbane- och pendelstationer i Paris avstängda för att försvåra demonstranternas transportmöjligheter.

Miraklet i Strasbourg. ”Räddad från upplopp.”

Franska staten påstår att deltagarantalet gick från 126 000 veckan innan till 66 000 lördagen den 15:e, den första siffran bör förmodligen åtminstone dubblas, även den senare siffran är svår att bestämma. Likväl är missnöjesrörelsen ännu mycket stark. Däremot är stödet för Macron mycket svagt och demonstranterna har en oplockad gås med honom. Även om senaste demonstrationen i Paris var betydligt mindre så fortsätter rörelsen sprida sig till fler städer och öppna nya ögon inför parlamentarismens löjeväckande lögner. Fransmännen har än en gång bestämt sig för att skriva sin egen historia.

Macron: ”Låt dem komma och hämta mig.”

Redan 2002 fick Jean Marie Le Pen 17 procent av rösterna i Presidentvalet, det finns alltså gott om fransmän som i decennier röstat så gott de kunnat, men på grund av den franska parlamentarismens utformning så har de än idag ingen representation. Gula västarna har så sakteliga utformat fler krav än sänkta skatter och Macrons avgång, det tredje kravet som de flesta demonstranter kan enas om är en önskan om mer direktdemokrati.

”Här har du din sedel, tiggare!” Macron viftar med 100 euro i höjd minimilön och Jacques Attali kör över det franska folket med FN:s migrationsavtal.

Paris och annorstädes
Givetvis har de största demonstrationerna varit i huvudstaden, därnäst förmodligen i Marseille och Toulouse. Demonstrationer har dock hållts även i mindre städer. Ute på landet så är det främst vägavspärrningar som retat statsmakten. I Paris har stridigheterna mellan polis och folket varit hårda (till del på grund av afaiter och invandrargäng som förstört egendom varpå polisen reagerat med att slå ned på alla). Jag hyste en naiv förhoppning om att det på landet skulle kunna ske en ”förbrödring” mellan demonstranter/avspärrare och polis. Chanserna därtill ser dock små ut för tillfället eftersom polisen, med våld och tårgas, börjat riva avspärrningarna.

Om polisen inte går över i demonstranternas led så får vi istället hoppas att demonstrationerna kommer fortgå idogt, skapa långa arbetsveckor för poliserna och därmed eventuellt leda till polisstrejk (kravallpolisen, CRS, är dock enligt lag förbjuden att strejka).

Den nationalistiska historikern Marion Sigaut berättar att hon inte kunde hitta någonting på Facebook om gula västarnas demonstrationer på sin ort, men när hon gick till frisören kunde frisörskan berätta var de gula västarna skulle mötas och att gula västarnas grupper på Facebook systematiskt togs bort. Om det frisörskan säger stämmer så är det en god påminnelse om vikten av kontakter utanför internet.

Poliser som inte vill bli filmade:

https://twitter.com/BasedPoland/status/1074782614500859904

Poliser stoppar någon sorts granat innanför kläderna på en gripen demonstrant:

 

En förbannad galler vid en vägavspärrning.

Belgien – en skiljelinje mellan romanskt och germanskt
När vi rör oss norrut, till det tvåspråkiga Belgien så blir demonstrationerna uttalat invandringskritiska. I helgen genomfördes en demonstration mot FN:s självmordsavtal. Demonstranterna verkar ha kommit främst ur den flamländska delen av befolkningen.

Flamländska flaggan vajar. Av det (lilla antal) valloner (fransktalande) och flamländare jag själv talat med så var flamländarna betydligt mer nationella.

Svenska paralleller
I Sverige har demonstrationer med gula västar genomförts i Helsingborg men framförallt vid Mynttorget i Stockholm. Jag skickar härmed en glad segerhälsning till de som gick till dessa demonstrationer men har ett par poänger att säga om dess ledare. I Helsingborg figurerade Ingrid Carlqvist på talarlistan, en kvinna som gjort sig känd för islamkritik. Visst kan man kritisera islam, men det är inte muslimer vi bör ha i kikarsiktet. Det var inte muslimer som öppnade våra gränser. Det var inte en centralt belägen moské som fick Göteborgspolisen att lägga om vår demonstrationsväg den 30:e november 2017.

Vad gäller islam och gula västarna kan vi för övrigt observera att förutom Iran har nu också Turkiets muslimske president Erdogan uttalat sitt stöd för gula västarna. Givetvis gjorde Erdogan det av politiskt opportuna skäl, men oavsett orsak så visar det att västeuropéer och muslimer inte behöver vara fiender, utan kanske till och med har en fiende gemensam. Tidigare i veckan var Pierre de Brague, en medlem i Alain Sorals organisation Jämlikhet och försoning (Égalité et Réconciliation) med i iranska PressTV för att förklara situationen i landet, vilket kan liknas vid om Pär Öberg hade intervjuats av denna kanal.

I Stockholm samlades några hundra demonstranter på första advent där nationalsionisten Katerina Janouch hade armbågat sig fram på talarlistan. Givetvis valde Bonnierägda Expressen att lyfta fram Janouch som en positiv representant och benämnde övriga på plats som ”högerextrema”.

Janusch var fram till nyligen medlem i partiet Medborgerlig samling, som har starka kopplingar till Israel. Det är en paradox att vara europeisk nationalist och samtidigt stödja Israel i och med att det är vi som är palestinierna, ursprungsbefolkningen, i våra länder.

Hur kommer det sig att Bonnier lyfter fram Janouch som ledare för svensk nationalism?

Janouch, som gjort sig känd för att skriva sexråd som kan få till och med glädjeflickor att rodna, har mage att påstå att vi nationalsocialister är extremister. Detta när hon som självkrönt drottning talar inför några hundratal på Mynttorget. När Motståndsrörelsen senast demonstrerade i Stockholm var deltagarantalet mångdubbelt. Jimmy Thunlind visade förra helgen i ett reportage från Mynttorgetprotesterna att drottningen saknade kläder.

Sexleksakskrämerskan Janouch nöjer sig inte där. Nej på Twitter har hon förnekat att det finns en judisk lobby, hon är alltså en verklighetsförnekare! Senaste gången hennes folkgrupp förnekade verkligheten slutade det med att 36 miljoner kristna mördades i Sovjet.

Nämen ser man på, vad döljer sig i Janouchs dekolletage om inte en Davidstjärna? Är detta urtypen av en välintegrerad invandrare?

Om jag hade velat veta ifall det verkligen finns en judisk lobby (judisk makt-rörelse) eller ej, så hade jag frågat de som förtrycks av den. Låt oss vända åter till Frankrike för ett par pedagogiska exempel.

Judisk terrorism
Front Nationals andreman François Duprat är föga känd, det beror på att han mördades med en bilbomb 1978. Hans fru som satt intill blev handikappad av bomben. En judisk grupp tog på sig attentatet men ingen har ställts inför rätta och det är oklart om Mossad var inblandade eller ej. Två år tidigare hade ett bombattentat genomförts mot Jean Marie Le Pens lägenhet.

Historikern, revisionisten och politikern François Duprat.

Nationalister som Vincent Reyounard och Hervé Ryssen döms ideligen till fängelsestraff och böter efter att de förs till rätta för sina avslöjande böcker om förintelserevisionism respektive judisk makt-rörelsen. Reyounard har nu flytt till Storbritannien.

Alain Soral har ställts inför rätta ett 50-tal gånger det senaste dryga decenniet för sina sanningens ord. Mot honom i rätten finner vi judar, judiska lobbygrupper samt en och annan sabbatsgoj. Låt mig återge ett typexempel på vad han förs till rätten för. Den judiske miljardären och homolobbyisten Pierre Bergé (dog 2017) debatterade i fransk TV och press för att en köpare borde kunna betala kvinnor för att bära och föda barn som köparen sedan fick adoptera. Soral frågade i en av sina böcker (Dialogues désaccordés) vad den gamle sodomiten ville göra med dessa barn, varpå Soral dömdes i rätten att betala 18 000 euro i bötesbelopp och han förbjöds sälja boken.

Soral är förbjuden att ha bankkonton i Frankrike och kan inte röra sig ute utan livvakt. Han har attackerats fysiskt av bland andra Jewish Defence League.

På tal om Pierre Bergé och Simon Holmqvists artikel om modeindustrin kan nämnas att Pierre Bergé hade ett sadomasochistiskt förhållande med Yves Saint Laurent och vid ett tillfälle band fast Saint Laurent och tvingade honom äta Bergés exkrementer, varpå Saint Laurent blev tokig. Bergés perversa behandling av sina anställda får Weinstein att framstå som ett helgon.

Modeskaparen Yves Sain Laurent till vänster och Pierre Bergé till höger.

Samma gamla mönster
Massinvandringen till Frankrike började tidigare än den gjorde i Sverige vilket också innebär att fransmännen började organisera sig mot massinvandringen tidigare än oss. Front national grundades 1972. Den organiserade judenheten i Frankrike har varit för massinvandring till landet ända fram till för några år sedan då vissa judar, framförallt Eric Zemmour, framträtt som fransmännens förkämpe mot islam. Detta får tolkas som att judisk makt-rörelsen är och har varit för invandring till Europa, men när de europeiska folken vaknat försöker judisk-makt ta ledningen för nationalismen och se till att styra den i en anti-islamsk riktning istället för i en ilska mot politiker, mediaägare och övriga inom den politiska och monetära elit som orkestrerat massinvandringen. Invandringskritik utan kritik av makten kommer aldrig lyckas rädda vårt folk, däremot kan det tänkas leda landet mot inbördeskrig.

I Frankrike utgör judarna ungefär 1% av befolkningen, därav att judisk makt-rörelsens mönstren är lättare att uttyda där.

Historien upprepar sig inte, den rimmar
Likt Italien var första i Europa med ett nationellt och socialt uppvaknande då Mussolini marscherade mot Rom 1922 så ser italienarna ut att ha blivit först även denna gång, i och med Salvini, som är en man i rätt riktning. Kanske kan man likna de sydeuropeiska och nordeuropeiska folken vid en liten och en stor sten, den lilla stenen är lätt att få i rullning men också lättare att stoppa, den stora stenen är trög att få fart på men desto ståndaktigare i sin kurs; italienarna började kapitulera knappt innan de allierade landstigit, tyskarna kämpade till slutet.

Men vad hände för intressant i Frankrike vid denna tid? Demonstrationer såklart! När den judiske lurendrejarn (ursäkta tautologin) Alexandre Staviskys enorma pyramidspel och mutning av statsmakten avslöjades i januari 1934 (Staviskys trosfrände Marthe Hanau hade gjort ett liknande bedrägeri som avslöjats 1928) ledde det till hot om att en nationell statskupp skulle ske. Därför avskedades den nationalistvänlige polischefen. Detta i sin tur ledde till ett upplopp 6 februari som slutade med att polisen hade ihjäl 15 demonstranter.

Upploppet vid Place de la Concorde 1934.

Nationalistligorna
I Frankrike fanns ett flertal nationella organisationer vid denna tid, de benämns gemensamt som ”nationalistligorna”. Den viktigaste var Action Française (AF), vilket skulle kunna översättas till ”Fransk handlingskraft”. AF leddes av Charles Maurras, en man från Provence i sydöstra Frankrike. Likt Korsika hamnade i franska händer först vid mitten av 1700-talet så har delar av Provence varit både under franskt och italienskt inflytande. Maurras såg fransmännen som arvtagare till Rom, han var rojalist, tyskfientlig och trots att han var agnostiker stödde han den katolska kyrkan fullt ut (kyrkan kom dock att fördömma AF 1926).

Action Française drev en populär dagstidning med samma namn och drog till sig folk som senare skulle visa sig vara stora författare, till exempel Lucien Rebatet som engelskspråkiga Wikipedia benämner som författaren till efterkrigstidens kanske största roman Les deux étendards (De två fanorna). Rebatet skriver i sin roman (romanen är i regel benämnt pamflett, för att inte locka läsare till detta antisemitiska verk) Les décombres att Maurras tyskhat kan ha grundats i att han var av medelhavsras. Det innebar förstås att han kände en större distans till tyskarna än en fransman från norra Frankrike kunde tänkas känna inför desamma. Frankrike består av ett antal smått skilda folk som stått enade under sina kungar och sedermera under franska revolutionens idé om medborgerliga rättigheter (märk väl, medborgerliga, inte mänskliga). Det här är säkert en av orsakerna till att den etiska aspekten i fransk nationalism alltid kommer vara mindre betydande än inom svensk nationalism. Rebatet poängterar också att om en nationalsocialistisk nationalism hade blivit mer betydande i Frankrike än den chauvinistiska, tyskfientliga nationalismen så hade historien kunnat bli mycket annorlunda. Andra världskriget, åtminstone i väst hade kunnat undvikas.

Idag är europeisk chauvinism/konkurrens i stort utdöd. Jag skulle vilja påstå att vår motsvarighet till detta problem är folk som fokuserar på invandrare istället för på maktens män.

Nationens mytologi
Precis som inget folk är det andra likt så skiljer sig även nationalismen från nation till nation. De franska nationella myterna spelar an på ridderligheten (Jean Marie Le Pen) och filosofen eller författaren (Alain Soral m.fl.).

Precis som författarna i AF var nationalismens avantgardrörelse innan andra världskriget så är dagens ledande franska nationalister i stor utsträckning författare, filosofer och historiker.

Svenska nationens mytologi föder, åtminstone i mina föreställningar, tankar på vikingen och karolinerandan.

Vikingens raseri (Kärrtorp 2013).

Karolinerandan (Falun, 1 maj 2017).

Källor:
http://www.lefigaro.fr/social/2018/12/14/20011-20181214ARTFIG00228-gilets-jaunes-quelles-stations-de-metro-serontfermees-samedi-a-paris.php
https://fr.wikipedia.org/wiki/François_Duprat_(homme_politique)#cite_note-20 
https://www.egaliteetreconciliation.fr/Pierre-Berge-censeur-L-affaire-Dialogues-desaccordes-42944.html 
https://www.20minutes.fr/monde/2390687-20181208-video-gilets-jaunes-president-turc-recep-tayyip-erdogan-denonce-violence-autorites-francaises 
https://www.egaliteetreconciliation.fr/Pierre-de-Brague-a-la-tele-iranienne-La-Republique-se-sanctuarise-face-aux-Gilets-jaunes-53209.html 
https://www.egaliteetreconciliation.fr/Pourquoi-tant-de-haine-Episode-3-53193.html (Marion Sigaut)

Janouch
https://www.expressen.se/nyheter/katerina-janouch-och-hogerextrema-i-demonstration-mot-migrationsavtal/ 
https://twitter.com/katjanouch/status/1073709405571608576

Bergé
https://www.ndf.fr/nos-breves/03-12-2017/pierre-berge-a-force-yves-saint-laurent-a-manger-ses-excrements/ 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=192&v=q_KHUyOP0sQ 
https://www.egaliteetreconciliation.fr/Saint-Laurent-et-Berge-deux-etres-malades-sexuellement-48274.html


  • Publicerad:
    2018-12-23 14:00