UTRIKES. Emmanuel Macron höll under gårdagen ett tal till nationen där han meddelade flera ekonomiska eftergifter. Nu väntar folket på hur de ledarlösa Gula västarna kommer att agera.

Under gårdagen höll Frankrikes globalistpresident Emmanuel Macron ett tal till nationen. I talet meddelade han bland annat att han kommer att öka minimilönerna och skattebefria övertidsarbete. Han sa också att fransmännen hade rätt att vara upprörda men att det ”inte finns något berättigande för ilskan och alla våldsamma sammandrabbningar”.

Flera politiska motståndare till Macron har kritiserat hans åtgärder. Bland annat vänsterns Jean-Luc Mélenchon sa att dessa inte påverkar ”en betydande del” av folket och att de Gula västarna själv får bestämma om de vill fortsätta protestera.

Det franska folket har enligt en undersökning delade meningar angående Macrons eftergifter där ena halvan tycker att de inte är övertygande medan andra halvan tycker att presidenten tagit de Gula västarnas protester på allvar. 54 procent av fransmännen verkar enligt undersökningen anse att målen med protesterna nu är uppnådda och att de Gula västarna borde gräva ner stridsyxan. Hur de Gula västarna nu kommer att göra återstår dock att se.

Källa:
French opposition rejects Macron’s concessions to Yellow Vests, some demand ‘citizen revolution’


  • Publicerad:
    2018-12-11 20:45