ANTIGLOBALISM. Vid söndagens demonstration på Mynttorget sa Katerina Janouch att hon vill ha enighet bland de nationella. Men i en intervju med Nordfront före talet deklarerade hon att ”extrema rörelser som ni är inte välkomna”.

Katerina Janouch, arrangör för Mynttorgetprotesterna. Foto: Nordfront.

Demonstrationen ”Mynttorgetprotesterna mot maktmissbruk” anordnades på söndagen för tredje helgen i rad på Mynttorget i Gamla stan i Stockholm. Arrangör för evenemanget är journalisten Katerina Janouch och syftet är att samla svenska folket till protester mot en ansvarslös migrationspolitik och mot undertecknandet av FN:s migrationsramverk.

I ett blogginlägg i fredags skrev Janouch bland annat:

Vi behöver mer enighet mot dem som förstör landet Sverige. Mot folkvalda politiker vi litat på men som sviker och som vänder oss ryggen. Vi behöver hålla ihop, förena oss, lägga petitesser och falsarier åt sidan. Vi behöver strunta i politiska partier och olika bokstäver som stoppar in oss i olika fack. Så länge vårt käbbel är värre än de politiska maktmissbrukarnas, kommer vi aldrig lyckas åstadkomma en förändring

I sitt tal vid Mynttorgsdemonstrationen upprepade Janouch samma paroll om enhet:

— Det har varit så mycket prat om vem som arrangerar, vilka som ska få stå bredvid vilka, och jag tycker att det är ointressant för jag vill ha en enighet i folket. Jag vill ha en enighet mot maktmissbruket och en enighet för att vi ska få tillbaka den kvinnofrid som vi vill ha här i Sverige.

Janouch talade också om att makthavarna försöker ta ifrån folket vår yttrandefrihet, att de vill sätta munkavle på dem som har obekväma åsikter, och att sanningssägare förlorar sina jobb och döms i domstol av myndigheterna

Med dessa fina ord i minnet blev det mycket märkligt när Nordfronts reporter på plats intervjuade Janouch några minuter före hennes tal. Till Nordfront säger hon:

— Svenska folket har ju inte så mycket till övers för extremister och olika ytterkantsrörelser. Man är ju inte så förtjust i er till exempel, man är ju inte så förtjust i nazismen och det som ni representerar. Så för att attrahera många i en bred rörelse så måste man vara moderat i sin politik och vara humanist. Ert prat om judar är ju inte så vettigt. För mig som judinna då … eftersom jag då utpekas och man talar om olika raser och rasideologi så blir det väldigt osunt.

”Extremister” på plats vid Mynttorget. Foto: Nordfront.

Samtidigt som Janouch alltså så vackert skriver att vi bör ”lägga petitesser och falsarier åt sidan” för att enas i motståndet mot förtryckarregimen, och samtidigt som hon tidigare har välkomnat även vänsterextremister i kampen mot globalismen, så är alltså inte radikala organisationer som Nordiska motståndsrörelsen välkomna att delta i protesterna för att de inte är tillräckligt ”moderata”. Hur Janouch föreställer sig att man ska kunna fälla och byta ut den nuvarande regimen genom att vara moderata och tillrättalagda får Nordfronts reporter inget svar på.

Anledningen till att Janouch inte vill ha så kallade extremister får kanske sin förklaring lite senare under hennes tal, där hon avslöjar vilken syn hon verkligen har på invandring. Även om hon kräver ett ”stopp för asylinvandring nu” så är det främst de ekonomiska belastningarna och den stora mängden muslimer som hon oroas av. Det är bara ”våldtäktsmän och kriminella” som ska utvisas, och när hon talar om ”svenskarna” är hon noga med att påpeka att där ”ingår också den stora gruppen invandrade svenskar, som jag”.

Eftersom Katerina Janouch har utsetts till något slags ledare för det ”folkliga upproret” framstår det som uppenbart att det därmed får anses som kuppat av inte bara judiska krafter, utan också av invandringsvurmande.

Ledaren Janouch

Nordfront ställer också frågan om vad som ska bli nästa steg för att nå målet med protesterna. Janouch svarar då att ”protesterna ska fortsätta tills vi får ordning på Sverige”. Hon hoppas på att demonstrationerna ska sprida sig till andra städer i Sverige och att folket på det sättet till slut ska resa sig.

Söndagens Mynttorgsdemonstration ger anledning till en viss pessimism om den utvecklingen. Antalet deltagare bedöms till mellan 200 och 300, mot tidigare helger då man räknat det dubbla. Inga större medier var på plats och rapporterade. Flera av de nationellt sinnade organisationer som tidigare deltagit i protesterna, som Nordisk ungdom/Skandinaviska förbundet och Medborgerlig Samling, fanns inte med.

Foto: Katerina Janouch

Kan det vara så att Mynttorgetprotesterna redan har blivit så moderata och tillrättalagda att etablissemanget inte bryr sig längre? Har Janouch i sin beröringsskräck med radikalare regimkritiker lyckats göra upproret till en mysig söndagssamling med facklor och varmkorv och unison nationalsång?

Förutom Janouch talade även Micke Willgert (SWEBBTV), Bianca Muratagic och Izabella Nilsson Jarvandi vid arrangemanget. Den sistnämnda talade som 15-årig politiskt intresserad tjej från Göteborg om behovet av verklig kvinnofrid i samhället nu och krävde ett stopp för daltande med våldtäktsmän och andra förövare.

Izabella Nilsson Jarvandi. Foto: Nordfront.

Nämnas kan att samtidigt med Mynttorgetprotesterna genomfördes en stor demonstration mot FN:s migrationsavtal vid EU-kommissionens högkvarter i Bryssel, där över 5 000 människor deltog. Även i Frankrike fortsätter de stora folkliga ”gula västarna”-demonstrationerna mot regimen. Värt att notera är att i dessa stora protestaktioner är även de mer radikala och ”extrema” rörelserna välkomna att delta, något som uppenbart ger dem en helt annan prägel och tyngd.


  • Publicerad:
    2018-12-17 00:45