”FÖRINTELSEN”. Katerina Janouch ljuger om var hennes släktingar ska ha dött, på vilken sida av släkten de tillhörde och hur många de var. Detta avslöjar Henrik Agerhäll i en granskning.

”Förintelsen” är ett propagandaverktyg för att främja judiska intressen och kollektivt beskylla den vita rasen för folkmord. Judar använder ofta ”Förintelsen” som ett vapen mot dem som kritiserar judisk makt i syfte att rasmedvetna nationalister ska kunna avfärdas som potentiella massmördare.

Här är Katerina Janouch inget undantag. Janouch, som av vissa utsetts som en ledare för den nationella rörelsen, har under flera år hållit förintelsemyten vid liv. Problemet är att hennes berättelser inte håller för granskning, något som Henrik Agerhäll kan visa i en artikel på sin blogg.

I artikeln ”Är Katerina Janouch mytoman?” går Agerhäll igenom Janouchs uttalanden och visar hur de inte stämmer och hela tiden ändras.

Artikeln inleds med en diskussion på Twitter från 2016 där Janouch skriver om hennes morfars syster Marta som gasades till döds i koncentrationslägret Ravensbrück 1944. Janouch tycks dock inte ha koll på vilket år man, enligt officiell historieskrivning, började gasa människor i Ravensbrück, vilket påpekas i kommentarerna till tweeten.

Ett år senare, 2017, har Janouch ändrat sin historia och nu har Marta dött i Auschwitz och inte Ravensbrück.

Min morfars syster mördades i Auschwitz gaskammare, och 15 personer i en annan del av släkten likaså, det yngsta barnet bara två år gammalt. Mina andra släktingar mördades av Stalin.

I två blogginlägg från 2017 respektive 2018 gör Janouch också andra typer av justeringar av sin berättelse. 15 döda släktingar blir 14 och dödsgasade från ”en annan del av släkten” (dvs. inte på hennes morfars sida) blir till ”släkten […] på morfars sida”.

Agerhäll länkar sedan en fantasrik berättelse från Katerinas far, Frantisek Janouch, som berättar hur Katerinas farfar av SS tvingades koka människokött som fångarna fick äta. Janouch säger sig ha hennes farfars nummer tatuerat på sin vänstra arm som en hyllning till honom.

I avslutningen visar Agerhäll hur väldigt många av Katerina Janouchs släktingar överlevde kriget.

”Det är alltså väldigt oklart vilka av Katerinas släktingar som hon menar ska ha dödsgasats, kanske handlar det om syskon, föräldrar, föräldrasyskon eller kusiner till hennes farmor och farfar, men det är konstigt att hon inte presenterar dessa närmare.”

Efter att Katerina Janouch har fått inflytande över den nationella rörelsen har hon arbetat för att ”extremister” ska uteslutas från den nationella rörelsen. Nyligen polisanmälde hon Fabian Fjällning efter att han ställt henne mot väggen gällande talmudiska ritualer.

Källa:
Är Katerina Janouch mytoman?


  • Publicerad:
    2019-01-09 15:34