SJÖGRENGATE. Den så kallat Sverigevänliga judinnan Katerina Janouch har gått ut för att dementera att hon skulle delta i Mynttorgsmanifestationen på söndag med Pär Sjögren, trots att hon aldrig varit tilltänkt talare. Hon menar också att Motståndsrörelsen har en ”förtalskampanj” pågående mot henne.

Katerina Janouch på Mynttorget i Stockholm. Foto: Nordfront.

Nordfront kunde under gårdagen avslöja att ett antal så kallade Sverigevänner valt att hoppa av söndagens protestmanifestation på Mynttorget. Anledningen är att Nordiska motståndsrörelsens Pär Sjögren är en av talarna.

Trots att judinnan Katerina Janouch – som lyfts fram som en ledargestalt inom den ”Sverigevänliga” rörelsen – inte har varit tilltänkt som talare på samma event som Sjögren, har hon nu valt att ”dementera” att hon kommer att delta.

”På förekommen anledning: På söndag är det demo på Mynttorget och NMR ska medverka. Jag skulle givetvis aldrig demonstrera ihop med dessa individer som dessutom driver en förtalskampanj mot mig enkom på grund av min etnicitet”, skriver Janouch på Facebook.

Hon fortsätter inlägget med att befästa sin ståndpunkt att inga ”extremister” är välkomna att protestera mot systemet tillsammans med den grupp ”dissidenter” som är lojala mot henne:

De breda folkliga Sverigeprotesterna handlar om protester mot maktmissbruk, en kamp för ett rättvist och demokratiskt samhälle där vanliga människor ska kunna känna sig trygga med vetskap att inga extremister står och drar i trådarna. Extremismen och nazismen i NMR är krafter som bland annat önskar rensa bort människor som jag. Att någon ens insinuerar att jag skulle ha ngt samröre med dessa är fullkomligt bisarrt.

Hon skriver också att ”vi kommer i god tid informera om och när nya Sverigeprotester med Gula västar ska äga rum” och att ”det är inte söndagen den 3 februari på Mynttorget”.


  • Publicerad:
    2019-01-31 12:30