GULA VÄSTARNA. Den man som i lördags blev viral på internet efter att ha bankat på kravallpoliser har avslöjats vara en före detta proffsboxare. Han har nu talat ut om varför han gjorde som han gjorde och om varför han stöder Gula västarna.

I lördags protesterade den etablissemangsfientliga folkrörelsen Gula västarna för åttonde helgen i rad. I samband med de sedvanliga konfrontationerna med kravallpolis i Paris kan man se en man som upprepade gånger slår en polis i visiret, något som blev en viral internetsuccé.

Mannen har visat sig vara den 37-årige före detta proffsboxaren Christophe Dettinger, som tidigare varit fransk mästare i lätt tungvikt. Dettinger har släppt en video där han sa att han gjorde fel men att han agerade i självförsvar efter att han och hans fru blivit pepparsprejade av polis. Han förklarade även hans relation med Gula västarna och vad han tyckte om den globalistiska regimen i Paris.

— Jag bär på folkets ilska inom mig. Jag ser alla dessa presidenter, ministrar och staten som göder sig själva, helt oförmögna att leda med exempel. Det är alltid vi, de vanliga människorna, som betalar. Fransmän, jag stöder er helhjärtat. Vi måste fortsätta kämpa fredfullt, säger Dettinger i videon.

Måhända ovetandes om den kultstatus den före detta boxaren fått säger Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner att dennes agerande var ”fegt och oacceptabelt” och att Dettinger – som själv lämnade in sig hos polisen – nu kommer att ”ta konsekvenserna av sina handlingar i rätten”.

Källor:
Boxer Who Fought Off French Riot Police – ‘I Have the People’s Anger Inside Me’
Yellow Vest protester caught pummeling riot cop revealed to be ex-champion boxer (VIDEO)


  • Publicerad:
    2019-01-07 20:15