FRANKRIKE. Gula västarnas protester mot globalisten Macron fortsätter. Dagens drabbningar levererade bland annat en boxningsmatch mellan en demonstrant och en polis.

För åttonde lördagen i rad protesterade Gula västarna mot globalisten Emmanuel Macrons vänsterliberala styre. Idag ska det enligt den franska regimen ha rört sig om runt 50 000 demonstranter totalt över hela landet, vilket är en ökning jämfört med förra lördagen.

Polisen i Paris använde sig av rökgranater och tårgas för att hejda demonstranterna, som försökte ta sig till det franska parlamentets underhus.

En video på en demonstrant – som kommit att få smeknamnet ”Rambo” – som voltande äntrar striden och därefter upprepade gånger slår en polis i visiret har blivit viral på Twitter.

Skyltar som krävde Macrons avgång och ”avskaffade privilegier för eliten” syntes dessutom i Paris.

Tidigare i veckan greps en av Gula västarnas framträdande personer, Eric Drouet, för att han ska ha organiserat en olaglig demonstration. Något som hans supportrar kallat för att vara ”tecken på dikatur”.

Efter att Drouet greps skrev Gula västarna ett meddelande till Macron om att ”ilska kommer att förvandlas till hat” ifall den Rothschildsanknutne presidenten och hans underhuggare ”fortsätter att se på vanligt folk som tiggare”.

Källa:
Scuffles break out as ‘yellow vests’ return to streets for 1st protest of 2019 (PHOTO, VIDEO)


  • Publicerad:
    2019-01-05 23:10