GULA VÄSTARNA. Nordfront levererar en tillbakablick på den radikala gräsrotsrörelsen Gula västarna som skakat Frankrikes globalistetablissemang under det senaste året.

Lördagen den 16 november firade Gula västarna 1-årsjubileum. Deltagarantalet har gått upp och ner i vågor under året men rörelsen har på det stora hela varit hoppingivande och ett värdigt 200-hundraårsjubileum för Hep-Hep-upproren. Under den 53:e demonstrationen ska uppskattningsvis knappt 300 000 fransmän ha varit ute på gatorna, en aktningsvärd siffra. Tyvärr skadade polisen flera demonstranter mycket allvarligt. Till exempel den oberoende journalisten i detta klipp som blivit beskjuten av polisens granater (klippet är från den ryska mediakanalen Sputnik).

Vad hade hänt om han inte burit mask?

1 december förra året, under Gula västarnas tredje demonstration, bröt våldet lös runt Triumfbågen. Vid dagens slut hade 270 gripits och över 200 skadats. Polisen, och framförallt då kravallpolisen (CRS), har gjort sig hatad hos en stor del av fransmännen under det gångna året. I våras var Nordfront TV på plats och intervjuade ett par av polisens offer.

Det gick hett till vid franska centralbanken i Rouen under den sjunde demonstrationen!

Lärdomar
Efter några veckors blodiga demonstrationer fick polisen en löneförhöjning på 150 euro samt diverse bonusar, vilket visar oss exakt vad polisens primära uppgift är. Makten var rejält pressad under förra vintern. En CRS-polis som den 1 december befann sig vid en avspärrning bara 100 meter från den franske presidentens residens, Elyséepalatset, berättar om denna dag:

— Jag såg i mina kollegors ögon en fruktan för att vi inte skulle kunna vår ställning. Om vi angripits där jag stod så hade vi inte kunnat stå pall: Elyséepalatset hade fallit.

Samme polis var på plats även lördagen veckan därpå, men nu på paradgatan Champs Elysée. Han berättar om polisens behandling av demonstranterna:

— Istället för att skjuta tre skott med flashballs (gummikulor) så sköt vi 20, 30, 40. I ögonblicket så ställde man sig inte frågan om legaliteten, om lagarna eller regelverken. Jag talar om överlevnad, det var åtminstone 3 000 personer framför oss på Champs Elysée och vi var 80!

Det som började som en fredlig och social demonstrantrörelse med tyngdpunkten ute på landsbygden visades i media upp som ligisters regelbundna våldsupplopp i storstäderna. Orsakerna till att media kunde förflytta fokus från folkets verkliga problem och umbäranden beror dels på polisens våldsamma behandling av sina medborgare och dels på vissa demonstranters våldsamhet. Av dessa våldsamma demonstranter finner vi säkerligen en och annan som arbetar åt makten, dels civilsnutar och dels våldsamma vänsterextremister (det så kallade Black Block). Här kan vi se hur kravallklädda ligister springer och gömmer sig i polisleden:

Under den tolfte demonstrationen attackerades den självständige journalisten Vincent Lapierre av Antifa. Här frågar en kvinna ”det är antifa, men vem är de anställda av?” Något senare i klippet säger en man som varit i konflikt med Antifa att dessa typer är betalda av makten och del av dess beväpnade arm.

Grisar som grisar?

Kalla fakta
Om vi räknar tillbaka till far- och morföräldrar så har över 40 procent av de som föds i Frankrike utländsk härstamning, andelen med utomeuropeisk påbrå lär ligga på drygt 30 procent. Den höga andelen utomeuropéer är förmodligen förklaringen till att Frankrike har Europas högsta födelsetal – 1,9 barn per kvinna. Medelåldern i nationen är 42,6 år, vilket kan jämföras med Sveriges 41,1 år och Tysklands 47,4 år. Även om träning inte är lika stort i Frankrike som i Sverige så har fransmännens traditionella kost bidragit till att de hållit sig någorlunda smärta: 21,6% räknas som feta, jämfört med 20,6% i Sverige eller 27,8% i Storbritannien (fetma definieras här som BMI över 30).

För att ligga i Västeuropa så har de franska jordbrukarna överlevt någorlunda väl. Av den arbetande befolkningen är 75 procent anställda inom tjänstesektorn, 15 procent inom industrin och 10 procent i den primära sektorn (jordbruk, fiske, utvinning av naturresurser).

Ungefär en fjärdedel av röstberättigade röstade inte i senaste valet, vilket är dubbla siffran gentemot Sverige.

Den franska statsskulden har gått från 21 procent av landets BNP år 1978 till 86 procent år 2012. Förra året var den uppe i 99 procent av BNP.

Procentandelen av lönen som går till fasta avgifter har i Frankrike gått från 13 procent till 29 procent de två senaste generationerna.

Landets viktigaste lobbyorganisation är det judiska påtryckningsorganet CRIF, i vars händer Emmanuel Macron ordagrant befinner sig. Frankrike ledde västs anfall på Libyen 2011 vilket skedde under halvjuden Nicolas Sarkozys ledning. Sarkozy såg för övrigt till att landet återinträdde i NATO 2009. General Charles de Gaulle hade nämligen lämnat banditförbundet 1966, tre år innan han avsattes.

Den franska industrin har ännu inte återhämtat sig till produktionsnivån från innan den senaste finanskraschen.

Landet har världens tredje största judiska befolkning – efter Israel och USA – och därjämte förmodligen Västeuropas starkaste kontra-semitiska rörelse. En rörelse som födde fram stora frihetskämpar redan för över hundra år sedan, såsom Éduard Drumont. Så tidigt som under 1930-talet satt en jude presidentposten, Léon Blum. Han sattes sedermera i koncentrationslägret Buchenwald under kriget men överlevde givetvis och återgick till fransk politik efter kriget. Storbritannien – ett land som gjort Europa hemskt mycket ont och som är i en än värre situation är Frankrike – hade en judisk premiärminister redan på 1860-talet i Benjamin Disreali.

Med tanke på landets gravallvarliga tillstånd är det inte konstigt att en rörelse med krav på social rättvisa har uppstått. Folket skiter i om transor benämns med det pronomina de önskar just denna veckan eller i vad för lyxyacht Klimat-Greta seglar i till nästa beundrarmöte. Nej det är den ekonomiska orättvisan som berör det arbetande folket. Att arbete beskattas till döds medan det internationella kapitalet flyr till nästa paradis.

Banderollen i filmen ovan säger ”Död åt den orättmätiga skulden”. De står utanför landets centralbank.

Repression
Front National, eller som det numera heter Rassemblement National (Nationell samling) grundades redan 1972 (SD grundades 1988). Hur tandlös denna organisation blivit sedan Jean-Marie Le Pen avsattes har Nordfront beskrivit tidigare. Nationell samling har lyst med sin frånvaro under demonstrationerna.

”Ledaren” för en del demonstranter har istället varit en lastbilschaufför vid namn Éric Drouet, det var han som drog igång rörelsen via Facebook. Under året har han bland annat dömts till 2 000 euro i böter för ”olaga demonstration”. När man angriper makten, så försvarar den sig. Den kontra-semtitiske profilen Alain Soral och den ideologiskt närstående svarte komikern Dieudonne M’bala M’bala döms regelbundet till belopp som är mer än 10–100 gånger så stora som det Drouet tilldömdes. Men så är Soral också ”fullständigt fri, och fullständigt förföljd”, för att citera honom själv. Han dömdes nyligen till 18 månaders fängelse för att detta klipp publicerades på egaliteetreconciliation.fr, hans organisations hemsida, trots att han själv inte är ansvarig utgivare.

Vi avslutar med ett par ord från den östtyske dissidenten Roland Jahn apropå murens fall 1989:

Det är av största vikt att några visar vägen, lyfter på huvudet och går ut på gatorna för att visa att demokrati – det är nu eller aldrig. Det var först då som folk insåg att något faktiskt hände, de övervann sin rädsla [och] demonstrerade fram till att den fredliga revolutionen förts till seger…

Höjdpunkter från året
Gula västarnas härligaste klipp var förmodligen då boxaren Christophe Dettinger gav sig på några poliser med bara nävarna

Dettinger kastades i fängelse efter detta och över 100 000 euro samlades in innan möjligheten till donationer stängdes av. Insamlingen var en rak höger från folket!

En journalist får höra ett par sanningens ord: ”Din bög, du arbetar åt judarna!”

Här ger den franska högern sig för en gångs skull på vänstern

Poliserna, som ofta använt silkeshandskar i förorterna, drar sig inte för att slå äldre fransyskor

De drar sig heller inte för att slå med batong rakt på hjässan

Rediga bataljer i Toulouse, folk som försöker storma en regeringsbyggnad, under den nionde veckan

Lagens väktare

Åtal öppnades inte mot denna snut Didier Andrieux

Snutar i Holland

En handikappad kvinna puttas brutalt i backen

Källor:
Gilets jaunes, Acte 53, An 1 : la police sur les dents, les médias en embuscade
Immigration to France Wikipedia
”Le 1er décembre, l’Élysée aurait pu tomber” : un CRS raconte le chaos des Gilets jaunes


  • Publicerad:
    2019-12-05 22:20