PARIS. Gula västarna samlade på lördagen tusentals deltagare i en protestaktion mot den franska regeringen och president Macron. Demonstrationen som var den sjuttionde sedan aktionerna inleddes år 2018 skedde trots förbudet mot sammankomster på över 100 personer.

I Frankrike trotsade Gula västarna förbudet mot sammankomster med fler än 100 personer och fortsatte på lördagen kampen mot regeringen och president Emmanuel Macron. Tusentals människor samlades i centrala Paris för att demonstrera sitt missnöje med regeringens politik.

Folkuppbådet marscherade från tågstationen Montparnasse i demonstrationen som var den sjuttionde i ordningen sedan aktionerna inleddes i slutet av 2018.

— Vi var tvungna att komma hit och uppmärksamma dagen för att tydliggöra för Macron att vi fortfarande är här och att vi inte accepterar hans pensionsreform, kommenterade en pensionär.

Den franska polisen hade stationerat ut runt 2000 kravallutrustade poliser och uppges ha använt både tårgas och chockgranater mot demonstranterna.

Enligt en opinionsundersökning av Ifop-Fiducial från slutet av februari är det endast 33 procent av fransmännen som stöder Macron.

I svensk regimmedia rapporteras det inte nämnvärt om de jättedemonstrationer som regelbundet äger rum i den franska huvudstaden.

Källa:
Gula västarna ger inte upp kampen mot Macron


  • Publicerad:
    2020-03-15 10:25