Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Attentat mot Mona Lisa

Kastade soppa, framförde klimatrelaterad kritik mot jordbrukssystemet Greps av säkerhetspersonal.

Paris borgmästare om stjärnor på hus: ”Rena rama 30-talet”

Inrikesministern räknar till 857 ”incidenter” Premiärministern: ”Vår plikt att skydda ALLA judar”.

Ihållande franskt främlingskaos: attack på borgmästares hem och förintelsemonument vandaliserat

Familjen låg och sov i bostaden Video från vandaliseringen av judisk makt-monumentet.

Explosion och bränder i Paris

29 skadade Allmänheten ombeds undvika området.

Non merci beacoup och andra franska äventyr

Henrik Pihlström recenserar konferens, manifestation och andra utflykter i Frankrike.

Kurdiska protester i Paris

Uppeldade bilar och stenkastning mot polis Kurderna vill att fredagens skjutning ses som terrorattack.

Tre döda efter skjutning i Paris

69-åring gripen efter attack mot kurdiskt kulturcenter Beskrivs som ”rasistiskt dåd”.

Afrikan knuffade brutalt kvinna nedför trappa till Paris-metron – går vidare som inget hänt

MÅNGKULTUREN. En blond kvinna knuffades på lördagen i ryggen av en invandrare och föll nedför trappan till en tunnelbanenedgång i Paris. Kvinnan undgick av ren tur att skadas allvarligt medan mannen obekymrat promenerade vidare.

Demonstration i Paris mot lagförslag om förbud att filma polisbrutalitet

FRANKRIKE. I Paris samlades på tisdagen demonstranter utanför senaten för att protestera mot ett lagförslag som ska göra det olagligt att fotografera poliser i tjänst. Om lagen antas kommer det att kriminaliseras att med kamera dokumentera eventuella övergrepp från polisen.

Fransk polis rensade upp läger i centrala Paris med illegala invandrare

MASSINVASIONEN. Rasfrämlingsaktivister i Paris reste snabbt upp ett tältläger åt invällare från tredje världen mitt i Paris.

Delar av Paris evakuerades på grund av bombhot

FRANKRIKE. Delar av Paris evakuerades under gårdagen efter att polisen hittat en mystisk väska. Både gatorna runt Triumfbågen och vissa tunnelbanelinjer evakuerades.

18-årig tjetjen bakom halshuggning i Paris

FRANKRIKE. Det var inte en arabisk småbarnsförälder utan en 18-årig tjetjener som under fredagen halshögg en fransk lärare som visat Mohammed-bilder för sina elever.

Lärare halshuggen i Paris efter efter att ha visat elever Mohammed-karikatyr

FRANKRIKE. En fransk lärare halshöggs under fredagen i Paris norra förorter av en förälder till en av sina elever. Den muslimske föräldern ska ha skrikit ”Allahu Akbar” under mordet, upprörd över att läraren visat eleverna en bild på profeten Mohammed.

Stridsflygplan bröt ljudvallen över Paris – invånare oroade över terrordåd

FRANKRIKE. Imorse spreds spekulationer om ett bombdåd på sociala medier efter att en massiv explosion hörts i Paris. Det visade sig senare att det var ett stridsflygplan som brutit ljudvallen och orsakat den höga smällen.

Knivattack utanför Charlie Hebdo – två skadade

FRANKRIKE. Mitt under pågående rättegång mot två män som misstänks för attacken på tidningen Charlie Hebdos redaktion för fem år sedan har minst två skadats vid en knivattack på samma plats.

Folkmördarafrikan gripen i Paris – var efterlyst för 800 000 mord

FRANKRIKE. Den 84-årige rwandiern Felicien Kabuga har efter 25 års efterlysning kunnat gripas i Paris, meddelar Frankrikes justitiedepartement. Han misstänks bära ansvar för 800 000 av sina landsmäns död.

Gula västarna samlade tusentals i Paris trots förbudet mot folksamlingar

PARIS. Gula västarna samlade på lördagen tusentals deltagare i en protestaktion mot den franska regeringen och president Macron. Demonstrationen som var den sjuttionde skedde trots förbudet mot sammankomster på över 100 personer.

Kongoleser försöker bränna ner stadsdel i Paris – ogillade kongolesisk sångare som uppträdde

FRANKRIKE. Eftersom en konsert med en kongolesisk sångare inte föll ett antal kongoleser i smaken har man nu satt eld på alltifrån vespor till bilar i närheten av tunnelbanestationen Gare de Lyon i Paris. Samtidigt försöker man hindra att brandkåren kommer fram för att släcka elden.

Macrons borgmästarkandidat i Paris avgår efter runkvideoskandal

FRANKRIKE. En av kandidaterna till Paris borgmästarval, Benjamin Griveaux, har dragit tillbaka sin kandidatur. Detta efter att en sexvideo med den Macron-lojale globalistpolitikern har cirkulerat på sociala medier.

Macrons general vill modernisera Notre Dame – bad chefsarkitekten “hålla tyst”

PARIS. Ett gräl blossade under onsdagen upp i franska Nationalförsamlingen där Macrons general som leder återuppbyggnaden av Notre Dame bad chefsarkitekten att ”hålla tyst”. Generalen vill liksom Macron att katedralen ska få ett modernt utseende vilket arkitekten motsätter sig.

Våldsamma sammanstötningar mellan polis och brandmän i centrala Paris

FRANKRIKE. En demonstration i Paris av franska brandmän under tisdagen slutade i våldsamma sammanstötningar då kravallpolis gick till angrepp med tårgas och vattenkanoner.

Rabbin i Paris: “Branden i Notre Dame var hämnd för Talmudbränning på 1200-talet”

JUDISKT HAT. Rabbinen Shlomo Aviner säger att branden i den kristna Notre Dame-katedralen är Guds hämnd för att judarnas Talmud brändes utanför Notre Dame år 1242.

Notre Dame de Paris svårt brandskadad – rasfrämlingar jublar

UTRIKES. Den ikoniska Notre Dame-katedralen i Paris har blivit svårt brandhärjad. Efter tio timmars kamp mot lågorna lyckades man på tisdagsförmiddagen släcka branden helt. Uppdaterad 10:30

Liberalernas nya miss: Kampanjar om tågresor till stad utan tågstation

INRIKES. Liberalerna fortsätter att vara ett föremål för åtlöje. Nu senast kampanjar man om att det ska vara lika lätt att boka tågbiljett till Paris som till Piteå – trots att Piteå saknar tågstation.

Judisk filosof konfronterad av Gula västarna: “Åk hem till Tel Aviv smutsiga sionistjävel!”

FRANKRIKE. Den växande antisemitismen i proteströrelsen Gula västarna oroar den starka judisk makt-rörelsen i Frankrike. Att den judiske filosofen Alain Finkielkraut under lördagen utsattes för glåpord av demonstranter fick även president Emmanuel Macron att ryta till.

Judar i Frankrike vill stoppa “Gula pesten”

JUDISKT LIDANDE. Under Gula västarnas trettonde protesthelg i rad klottrade någon ordet ”JUDAR!” på Bagelsteins skyltfönster.

Tio döda i storbrand i Paris – polisen misstänker brott

UTRIKES. En häftig brand i ett bostadshus i Paris under natten har hittills krävt tio människors liv. Polisen har gripit en kvinna som bor i huset och inlett en brottsutredning om mordbrand.

WEBB-TV: Nordfront TV på plats i Paris

LIVESÄNDNING. Nordfront TV sänder live direkt från dagens protester i den franska huvudstaden Paris. Ny liveström

Frankrike överväger att utlysa katastroftillstånd

FRANKRIKE. President Macron överväger att bemöta de så kallade Gula västarnas protester mot honom med att utlysa katastroftillstånd.

Tiotusentals protesterar mot Macron i Paris

FRANKRIKE. Under lördagen har uppemot 30 000 personer protesterat mot president Macron i Paris. ”Gula västarna”, som demonstranterna kallar sig, protesterar mot höjda bränslepriser.

Afrikanske “Spindelmannen” nu fransk medborgare

FRANKRIKE. Det blev stor uppståndelse i maj tidigare i år när en illegal afrikansk invandrare klättrade upp för en husfasad i Paris och räddade ett barn som höll på att falla från en balkong. Den afrikanske ”Spindelmannen” fick träffa både borgmästaren och president Macron och har nu förärats ett franskt medborgarskap.

Frankrike segrade i fotbolls-VM – nu plundrar rasfrämlingar landet

MÅNGKULTUR. Under söndagskvällen, efter att Frankrike tagit hem guldet i fotbolls-VM, så utbröt upplopp och affärer plundrades i flera franska städer under det mångkulturella firandet. Polisen fick ta till tårgas och vattenkanoner för att försöka stävja firandet.

Droggäng tar över tunnelbanan i Paris

UTRIKES. Tunnelbanetåg i Paris stannar inte längre på en del stationer. Detta efter att droggäng tagit över stationerna.

Misslyckad integration: “Europeiska” marockaner i upplopp efter fotbollsframgång

UTRIKES. Efter att Marocko kvalificerat sig för fotbolls-VM gick marockanernas firande i Europa överstyr.

Borgmästare vill förbjuda festival för svarta – exkluderar och diskriminerar vita

PARIS. I sommar kommer en festival hållas som främst svarta kvinnor kommer tillåtas besöka. Stadens borgmästare vill nu förbjuda och polisanmäla evenemanget för diskriminering.

Misstänkt terrorattentat i Paris – en polis död och två svårt skadade

TERROR. En polisman uppges ha skjutits till döds i centrala Paris i Frankrike och ytterligare en polisman ska ha skadats i samband med skottlossningen. Uppdaterad 23:55

Muslimsk man ihjälskjuten på flygplats i Paris

FRANKRIKE. Under lördagsmorgonen sköts en ung muslimsk man ihjäl på flygplatsen Orly i Paris i Frankrike efter att han stulit ett vapen från en soldat.

Turister flyr Frankrike efter massinvasion av främlingar

INVANDRING. Våld och rån begångna av afrikanska invällare har lett till att asiater nu känner sig otrygga i Frankrike. Något som i sin tur lett till att turismen till landet sjunkit kraftigt.

Modeskaparen Karl Lagerfeld: “Paris har blivit en mardröm”

PARIS. Den tyskfödde modeskaparen Karl Lagerfeld, som bott i Paris sedan 50-talet, säger sig inte känna igen staden längre på grund av allt mångkulturellt våld och all terrorism utan menar att staden har blivit som en ”mardröm”.

Svensk medborgare åtalas för terrorattentatet i Bryssel

UTRIKES. Den terrormisstänkte Osama Karayem ställs nu inför rätta för sin delaktighet i terrordåden i Bryssel. Han beskrivs som en schyst kille av sina vänner.