FRANKRIKE. En demonstration i Paris av franska brandmän under tisdagen slutade i våldsamma sammanstötningar då kravallpolis gick till angrepp med tårgas och vattenkanoner.

Franska brandmän genomförde under tisdagen en manifestation på Paris gator. De krävde bättre löner, pensionsgaranti och förbättrade arbetsvillkor.

Mellan 7 000 och 10 000 brandmän från hela Frankrike bedöms ha deltagit i demonstrationen som hade temat ”Arga brandmän” (”Pompiers en colère”).

Protesten slutade med våldsamma sammanstötningar mellan brandmännen och polisen, då kravallpolis gick till angrepp med batonger, tårgas och vattenkanoner för att sprida demonstranterna.

— Det finns verklig ilska och problemet är att ingen lyssnar på oss, sa Eric Brezault, en 46-årig brandman från södra Frankrike. ”Det är därför folk blir argare och det börjar bli våldsamt.”

— Vi blir färre och färre, men antalet utryckningar bara ökar. De kräver att vi ska göra allt, till och med ersätta ambulanser. Det går till en viss gräns, men sedan går det inte längre, berättade Mathias Grosse, en 53-årig brandman från sydvästra Frankrike.

Demonstrationen bedömdes som framgångsrik av brandmännen.

Källa:
In Pictures: French firefighters clash with riot police in Paris


  • Publicerad:
    2019-10-19 10:05