Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Poliser anklagas: Ersatte autentisering med grovt övervåld

Mannens skador huvudsaklig bevisning i mål om mål Ovanligt fall för en tingsrätt.

Polis döms för vållande till annans död

Svensk George Floyd-dom unik i sitt slag Polisingrepp mot psykotisk och knarkpåverkad arab slutade i kvävning.

polisbil

Polis i Västerås döms för två fall av misshandel

Fartsyndare hade lite ”otrevlig ton” när han stoppades Misshandlades två gånger och blev testad för droger.

Kravallpolis mot festande ungdomar i Brysselpark – ung kvinna allvarligt skadad

POLISBRUTALITET. Tusentals ungdomar samlades på torsdagen i Bryssels största park för att festa samtidigt som flera av dem protesterade mot coronarestriktionerna. Polisen satte in kravallutrustade poliser med tårgas och vattenkanoner för att skingra tonåringarna.

Fattigpensionärer demonstrerade i Stockholm – polisen gick inte ner på knä

STOCKHOLM. Polisen upplöste på lördagen med våld en liten demonstration som bland annat bestod av fattigpensionärer. Till skillnad från sommarens BLM-demonstrationer, där polisen bland annat gick ner på knä, så valde man denna gång att ta i med hårdhandskarna.

Vit kvinna bar inte ansiktsmask – elchockades och arresterades av en svart skolpolis

USA. En vit kvinna i USA sköts med elpistol och arresterades eftersom hon inte bar ansiktsmask vid en skolfotbollsmatch. Kvinnan hävdade att hon hade astma och inte kunde bära masken för att det skulle ge henne andningssvårigheter.

FILM: Hårdföra polisstyrkor griper coronademonstranter

CORONAKRISEN. I Storbritannien och i Tyskland protesterar människor mot de hårda levnadsrestriktionerna i coronatider. Detta leder ibland till hårdföra polisinsatser.

Polisbrutalitet i Afrika för att hindra coronasmitta dödar långt fler än själva viruset

CORONAKRISEN. Polisbrutaliteten i Afrika har ökat kraftigt när samhällen stängts för att minska coronavirusspridning.

Våldsamma sammanstötningar mellan polis och brandmän i centrala Paris

FRANKRIKE. En demonstration i Paris av franska brandmän under tisdagen slutade i våldsamma sammanstötningar då kravallpolis gick till angrepp med tårgas och vattenkanoner.

Polisens insatsstyrka slog till mot mamma med småbarn

INRIKES. Tungt beväpnad polis i form av Bergslagens insatsstyrka stormade under tisdagsmorgonen en mamma och hennes två små barn i deras hem. Anledningen var att hennes sambo misstänks för att ha varit med och skjutit en varg sex månader tidigare.

Rättegång inledd mot poliserna som sköt autistiske Eric Torell till döds

INRIKES. Polisen, som ofta har svårt att värja sig mot stenkastande förortsligister, står inte alltid handfallen. I augusti 2018 sköt tre poliser en leksakspistolsbeväpnad förståndshandikappad tjugoåring med Downs syndrom till döds. Polisen hävdade ”nödvärn”. Idag inleds rättegången mot tre poliser.

Kina varnar medborgare för bristande säkerhet och polisbrutalitet i Sverige

POLISVÅLD. Kinesiska utrikesdepartementet och kinesiska ambassaden i Stockholm har gått ut med en varning till kinesiska medborgare bosatta i Sverige och turister för bristande säkerhet på gatorna och polisbrutalitet.

Systemets attack mot pressfriheten

PRESSFRIHET. Under lördagens demonstration visade man från polisens sida ett flertal gånger att man pissar på pressfriheten som enligt grundlagen ska råda i Sverige.

Norsk journalist pepparsprayad av polis i samband med Motståndsrörelsens demonstration

MEDIA. Polisens vansinnesattack mot Motståndsrörelsens aktivister efter lördagens demonstration drabbade även journalister. Förutom att Nordfronts egna journalister pepparsprayades drabbades även en journalist från en av Norges största tidningar.

Afrikanska poliser mördade felparkerare

AFRIKA. För två år sedan släpade poliser från Sydafrika en felparkerare efter bilen, mannen avled och poliserna har nu dömts för mord.