USA. En vit kvinna i USA sköts med elpistol och arresterades eftersom hon inte bar ansiktsmask vid en skolfotbollsmatch. Kvinnan hävdade att hon hade astma och inte kunde bära masken för att det skulle ge henne andningssvårigheter. 

Alecia Kitts arresterades på en skolfotbollsmatch i USA eftersom hon inte bar ansiktsmask. En svart skolpolis vid namn Chris Smith gick fram till Kitts och sa att hon var tvungen att ta på sig en ansiktsmask om hon skulle få stanna på åskådarbänken.

Kitts berättar att hon har astma och att hon därför inte kan bära en ansiktsmask då det ger henne andningssvårigheter, något som polismannen inte verkade bry sig om.

Polismannen försöker då försätta kvinnan i handfängsel och föra bort henne från platsen, kvinnan gör då motstånd och menar att hon inte gjort något fel. När den stora polismannen redan har Kitts ena hand i handfängsel bestämmer han sig för att skjuta henne med sin elpistol. Därefter förs hon bort från platsen.

Kitts släpptes av polisen redan samma dag men åtalas nu för olaga intrång för att hon inte lämnat platsen på polismannens begäran. En man som heter Skylar Steward direktsände i efterhand en video på Facebook där han uppger att han är far till Kitts son och där han berättar om händelsen.

— Stor elak polis elchockade en kvinna på 100 pund (cirka 45 kilogram) med en hand i handfängsel. Att jag skulle vara förbannad är en underdrift, säger Steward i direktsändningen.

Händelsen har uppmärksammats av flera medier och det verkar bli ett juridiskt efterspel då Kitts anlitat en advokat som menar att hon inte begick något brott.


  • Publicerad:
    2020-09-26 14:30