STOCKHOLM. Polisen upplöste på lördagen med våld en liten demonstration som bland annat bestod av fattigpensionärer. Till skillnad från sommarens BLM-demonstrationer, där polisen bland annat gick ner på knä, så valde man denna gång att ta i med hårdhandskarna.

En spontan demonstration mot den grundlagsvidriga så kallade ”pandemilagen” upplöstes på lördagen med våld av Stockholmspolisen, rapporterar Fria Tider.

Det var en spontan demonstration där bland andra ett antal pensionärer utnyttjade sin grundlagsskyddade rättighet att fritt uttrycka sin mening genom att demonstrera mot ”pandemilagen”, dagen innan den skulle träda i kraft.

Demonstrationen ägde rum dels utanför Riksdagshuset men även utanför privatpalatset Sagerska huset, där Stefan Löfven (S) i egenskap av socialdemokratisk statsminister och del av Sveriges elit huserar.

Syftet var att protestera mot ”pandemilagen” eftersom man anser att regeringen använder coronainfluensan som ett svepskäl för att inskränka medborgarnas fri- och rättigheter.

På en film kan man se hur den annars förment ”resurssvaga” polisen – som inte längre anser sig ha möjlighet att rycka ut på pågående inbrott eller att utreda alla våldtäkter – lyckats uppbåda ett större antal företrädesvis manliga storväxta poliser för att med kraft skingra den lilla demonstrationen.

Genom att ömsom knuffa och dra i försvarslösa medborgare, bland annat den 76-åriga sjuksköterskan Margit Olofsdotter Järlebrandt, lyckades polisen upplösa demonstrationen.

Margit, som går med hjälp av rullator och uppger sig vara fattigpensionär, bar en liten skylt runt halsen där det stod: ”Vi såg det komma. Diktaturen i vårt land Sverige”.

— Vi försökte kämpa för vår frihet, säger Margit till Fria Tider.

— Så länge jag kan gå ska jag kämpa för mina barn och mina barnbarn, för det som händer är förfärligt i världen och i hela Sverige. Det är tyranni!

— Nu försöker de ta död på alla småföretagare, för de vill bara ha två klasser: En underklass och en klass som bestämmer över oss. Och är vi inte snälla så fryser bankerna våra konton så får vi svälta också, säger Margit Olofsdotter Järlebrandt till Fria Tider.

Polisen har vid vissa andra demonstrationer som sommarens BLM-demonstrationer legat mycket lågt och valt att inte ingripa eller till och med ansluta sig till demonstrationen och gå ner på knä för att visa sin underkastelse.

 


  • Publicerad:
    2021-01-11 13:00