UTRIKES. Under dagens demonstrationer, som hölls artonde helgen i rad, inträffade nya sammandrabbningar mellan Gula västarna och polisen.

Nya sammandrabbningar mellan fransk polis och Gula västarna inträffade idag, då rörelsen demonstrerade för artonde helgen i rad. Demonstrationerna, som enligt inrikesministeriet lockade 10 000 i Paris och 14 500 i hela landet, ägde rum dagen efter att president Emmanuel Macrons ”stora debatt”, som syftar till att få ett slut på protesterna, avslutades.

Rörelsens budskap inför dagens demonstration har varit att det hela ska ses som ett ultimatum till ”regeringen och de mäktiga”. Angående den ”stora debatten” sade en aktivist till RT att man inte bryr sig om den, då den inte kommer förändra någonting.

Under protesterna har över hundra deltagare gripits. Polisen har använt bland annat tårgas och vattenkanoner för att skingra folkmassan. Under protesten skadades även en utsänd från RT, då han träffades i foten av en projektil. Ett klipp visar något som liknar en krigszon:

Polisen har länge kritiserats för överdriven våldsanvändning mot demonstranterna. I klippet nedan, som laddades upp för en vecka sedan, kan man se hur en polis stampar sönder en demonstrants glasögon:

Ännu ett klipp, denna gång från dagens protester, visar hur en kravallpolis utdelar knytnävsslag mot demonstranters ansikten:

Källa:
Yellow Vests & police clash in Paris as Macron’s ‘great debate’ ends (VIDEO)


  • Publicerad:
    2019-03-16 22:40