Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nya sammandrabbningar mellan Gula västarna och fransk polis

UTRIKES. Under dagens demonstrationer, som hölls artonde helgen i rad, inträffade nya sammandrabbningar mellan Gula västarna och polisen.

Före detta militärer berättar om det franska polisvåldet

UTRIKES. Johan Persson intervjuade två före detta militärer i Paris om polisens överdrivna våldsanvändning.

Gula västarna: De glömde de skadade

MEDIA. I en film som nyligen publicerades på Youtube får man se hur det franska systemet behandlar människor som demonstrerar med De gula västarna.

Judar i Frankrike vill stoppa “Gula pesten”

JUDISKT LIDANDE. Under Gula västarnas trettonde protesthelg i rad klottrade någon ordet ”JUDAR!” på Bagelsteins skyltfönster.

Fransk media: 150 från Gula västarna avlyssnas

UTRIKES. Enligt fransk media avlyssnas 150 personer från proteströrelsen Gula västarna.

Frankrike beslagtar folkets licensierade vapen — fake news enligt inrikesministern Uppdaterad

UPPLOPPEN I FRANKRIKE. De gula västarnas protester fortsätter. Regimen i Frankrike är rädda för folket och utlyser därför nu ett dekret för att konfiskera jägares och andra vapeninnehavares legala vapen.

Gula västarna – en andra säsong?

KRÖNIKA. Johan Persson avslutar med denna krönika sin artikelserie om de gula västarnas uppror i Frankrike. Han drar också intressanta paralleller med Mynttorgetprotesterna i Sverige och det starka inflytandet från judisk lobbyism i Västeuropa.

Gula västarna – ett franskt drama

KRÖNIKA. Johan Persson gör en avslöjande granskning av den pågående krisen i Frankrike, dess bakgrund, fenomenet De gula västarna och de judiska intressen som styr president Emmanuel Macron.  

Tusentals poliser mobiliseras i Paris inför helgen

UTRIKES. Nästan hundra tusen poliser, varav en tiondel i Paris, mobiliseras i Frankrike inför protester som väntas i helgen.

Frankrike överväger att utlysa katastroftillstånd

FRANKRIKE. President Macron överväger att bemöta de så kallade Gula västarnas protester mot honom med att utlysa katastroftillstånd.

Deltagare i fransk protest: “Macron är judarnas hora”

PARIS. De ”Gula västarna” skräder inte orden när de protesterar mot Frankrikes minst omtyckta president i modern historia.