FRANKRIKE. Imorse spreds spekulationer om ett bombdåd på sociala medier efter att en massiv explosion hörts i Paris. Det visade sig senare att det var ett stridsflygplan som brutit ljudvallen och orsakat den höga smällen. 

Paris, Frankrike.

Imorse hördes en stor smäll i den franska huvudstaden Paris. Panikslagna invånare ringde larmnummer och spred varningar på sociala medier. I ett inlägg på Twitter förklarar den franska Polismyndigheten vad som hade hänt:

Ett mycket kraftigt ljud har hörts i Paris och Parisregionen. Det var ingen explosion, det var ett stridsflygplan som bröt ljudvallen. Stör inte nödlinjerna!

Den franska försvarsmakten berättar att stridsflygplanet akut behövde skickas ut för att hjälpa ett passagerarflygplan som hade tappat kontakten med flygledningstjänsten. ”Explosionen” kan höras i en video från en tennismatch som pågick i Paris. Matchen var tvungen att avbrytas en kortare stund innan man förstod vad som hade hänt.

Frankrike har på senaste tiden haft hög beredskap mot terrordåd efter förra veckans attack mot satirtidningen Charlie Hebdo. Paris har tidigare skakats av flera brutala terrordåd, bland annat 2015 då satirtidningen attackerades första gången. Redan samma år utfördes ett annat terrordåd där islamister attackerade fyra olika platser samtidigt och dödade 120 personer.


  • Publicerad:
    2020-09-30 19:15