Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jättebilder från Charlie Hebdo projicerades på stadshus för att hedra halshuggen lärare

FRANKRIKE. För att hedra den halshuggne läraren Samuel Paty projicerades under onsdagskvällen enorma bilder av Paty och karikatyrer från Charlie Hebdo på två stadshus i södra Frankrike.

18-årig tjetjen bakom halshuggning i Paris

FRANKRIKE. Det var inte en arabisk småbarnsförälder utan en 18-årig tjetjener som under fredagen halshögg en fransk lärare som visat Mohammed-bilder för sina elever.

Stridsflygplan bröt ljudvallen över Paris – invånare oroade över terrordåd

FRANKRIKE. Imorse spreds spekulationer om ett bombdåd på sociala medier efter att en massiv explosion hörts i Paris. Det visade sig senare att det var ett stridsflygplan som brutit ljudvallen och orsakat den höga smällen.

Knivattack utanför Charlie Hebdo – två skadade

FRANKRIKE. Mitt under pågående rättegång mot två män som misstänks för attacken på tidningen Charlie Hebdos redaktion för fem år sedan har minst två skadats vid en knivattack på samma plats.

Charlie Hebdo släpper minnesupplaga

FRANKRIKE. ”Ett år senare – Mördaren är fortfarande på fri fot”. Charlie Hebdo släpper snart ett minnesnummer inför årsdagen av terrorattacken.

Ökande islamofobi i Frankrike enligt muslimerna

FRANKRIKE. Misstänksamheten mot muslimer har ökat efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i januari i år. Det menar i alla fall muslimerna själva.