FRANKRIKE. Mitt under pågående rättegång mot två män som misstänks för attacken på tidningen Charlie Hebdos redaktion för fem år sedan har minst två skadats vid en knivattack på samma plats.

Det var 2015 som två män dödade tolv personer under en attack mot tidningen Charlie Hebdos redaktion i Pars. Just nu pågår en rättegång mot två rasfrämlingar som misstänks för att ha genomfört attacken med muslimska motiv då satirtidningen publicerat skämtteckningar av profeten Mohammed, något som enligt islam är belagt med dödsstraff.

Idag ska en person ha gått till angrepp med kniv mot flera personer i närheten av platsen där Charlie Hebdos-redaktionen låg vid tiden för attacken 2015. Enligt tidigare uppgifter ska fyra personer ha skadats i attacken, men senare uppgifter från New York Times gör gällande att det är två personer som skadats.

Det är oklart i skrivande stund om attacken är relaterad till Charlie Hebdo-rättegången och tidningens redaktion är efter attacken 2015 flyttat till en annan, hemlig plats.

Enligt polisen ska en misstänkt ha gripits strax efter attacken. Personen ska ha gripits  i stadsdelen Bastille, som ligger nära platsen för attacken. Den gripne ska inte ha kunnat identifieras direkt och åklagaren ska ha öppnat en utredning om terrorbrott.


  • Publicerad:
    2020-09-25 16:00