FRANKRIKE En 69-årig man har gripits efter att ha öppnat eld mot ett kurdiskt ”kulturcenter” i Paris. Tre personer har dött och tre skadats i attacken.

Under fredagsförmiddagen öppnade en man eld vid ett så kallat kurdiskt kulturcenter i Paris tionde arrondissement, rapporterar France24. Området anses som ”hippt”, ska vara hem för en stor del av Paris kurdiska invånare och rymmer gott om både restauranger och butiker.

En 69-årig man som av fransk polis beskrivs som ”vit” och ”känd för två tidigare mordförsök” ska ha skjutit ihjäl tre personer, skottskadat tre och sedan gått vidare till en hårsalong där han kunde gripas.

— Vi såg en äldre vid man gå in för att sedan börja skjuta inne på det kurdiska kulturcentret, sedan gick han till frisören bredvid, berättar ett vittne till AFP.

Enligt en fransk åklagare har den gripne mannen tidigare åtalats för ”rasistiskt våld”, skriver France24. Han var också misstänkt för att ha attackerat minst två personer i ett flyktingläger i Paris i december förra året. Mannen ska ha häktats för misstanken och ska nyligen ha släppts ur häktet.

I samband med gripandet ska den misstänkte ha skadats och fick föras till sjukhus. Det är oklart om det rör sig om allvarliga skador.

Ett vittne säger sig ha sett en kurd skrika till en polis efter dådet.

— Det börjar igen. Ni beskyddar oss inte. Vi blir dödade!, ska kurden ha dundrat.

Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin har nu bett polisen att ”förstärka skyddet av kurdiska platser”.