FRANKRIKE Under lördagen skedde kravaller i Paris som protest mot fredagens skjutning. Kurderna vill nu att skjutningen mot det kurdiska ”kulturcentret” ska ses som en terrorattack.

Under lördagen utbröt det stora protester på grund av fredagens skjutning mot det kurdiska ”kulturcentret”. Protesterna har resulterat i stora sammandrabbningar mellan polis och kurdiska demonstranter, uppeldade fordon och sönderslagna skyltfönster.

Enligt Reuters ska polischefen i Paris, Laurent Nunez, ha sagt att protesterna plötsligt tagit en våldsam vändning men att det var oklart varför. Enligt Nunez ska protesterna ha resulterat i ett trettiotal mindre skador. Än så länge har elva personer gripits. Demonstranter ska även ha kastat ”projektiler” mot polisen.

– Vi vet att vi är hotade, kurder i allmänhet och kurdiska politiska aktivister i synnerhet. Frankrike måste skydda oss, säger Berivan Firat, talesperson för den kurdiska föreningen CDK-F som arrangerade protesten till BFM TV, enligt Reuters

Under lördagen träffade även kurdiska representanter polischef Laurent Nunez och den franska justitieministern Eric Dupond-Moretti. Kurderna vill att fredagens skjutning ska ses som en terrorattack.