NATIONELLT HYCKLERI. En ”nationalistisk” kurd och riksdagsledamot för Liberalerna vill splittra 3-4 länder för att skapa ett etniskt Kurdistan medan hon förnekar svenskarna rätten till sitt land.

Riksdagsledamoten Gulan Avci är född 1977 i Turkiet och har kurdiska rötter.

Sitt politiska liv presenterar hon så här: Liberal. Feminist. Svensk-Kurd. Medlem i Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) F.d. Ordf. Liberala Kvinnor. Riksdagsledamot (L).

Avci är alltså riksdagsledamot och hon är Liberalernas talesperson i skattefrågor. Sitt kanske djupaste engagemang har hon dock i kurdfrågan.

Hon är en till Sverige inflyttad kurdisk folkutbytare och även en nationalist – fast bara när det gäller kurder. Dessa har, menar hon, en självklar rätt till ett hemland.

När hon talar om Sveriges urbefolkning är det däremot utifrån perspektivet att de skulle sakna rätten till sitt hemland.

Så här skriver hon på Twitter:

Svenska folkhemmet tillhör en epok som ligger bakom oss. Per Albin Hansson lever inte längre. Samhället kan varken byggas vidare på socialistiska eller nationalistiska ideal. Tror inte det finns acceptans för det bland majoriteten av väljarna. Vi måste utgå från nutidens utmaningar!

@chris_af_VP pekar på det faktum att medan Avci ser som sin uppgift i Sverige att ersätta svenskarna med sina ”kurdiska stamfränder+andra köttmysterium” är hon angelägen att ”splittra 3-4 länder för få sitt eget land”.

Han undrar om detta är hennes budskap till sina stamfränder:

Kurdnationalismen är en epok som ligger bakom oss.

https://twitter.com/chris_af_VP/status/1411299807952617475

Petterssons blogg påminner i sammanhanget om att riksdagsledamöternas uppgift är att verkställa folkets vilja – samt att detta värv renderar det blygsamma arvodet 69.900 kronor plus tillägg.

Om Avci då uppfattar att hennes uppdragsgivare är det kurdiska folket, resonerar Pettersson, borde hon rimligen byta land.

I en video önskar Avci gott nytt kurdår med dessa ord:

De kommer aldrig ta ifrån oss vår identitet, kultur, våra traditioner och rätten till vårt språk.

@chris_af_VP kommenterar:

Detsamma gäller oss och dessutom rätten till vårt eget land, något ni kurder inte har LOL.


  • Publicerad:
    2021-07-04 22:05