Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SD-Nalles nej till invandringskritisk maktallians i EU: “Synen på Ryssland avgjorde”

Av Redaktionen, 2021-07-06
redaktionen@nordfront.se

EUROPA. Med SD skulle en ny invandringskritisk partigrupp i EU-parlamentet bli det tredje största. Men SD avvisar gruppen då vissa av dess partier anses för lite fientliga mot Ryssland.

Trots att de polska och ungerska regeringspartierna Lag och rättvisa respektive Fidesz ingår i en ny partigrupp i EU-parlamentet vill inte Sverigedemokraterna ansluta sig till den. Anledningen tycks vara att SD anser gruppen vara för vänligt inställd till Ryssland. Detta trots att den polska regeringen troligtvis har sämst relation till Ryssland av samtliga regeringar inom EU.

— Vi skriver inte på den, säger SD:s delegations­ledare i EU-parlamentet Peter ”Nalle” Lundgren till Ekot.

Även om SD säger sig hålla med om den deklaration som partigruppen – där även exempelvis franska Nationell samling och italienska Lega Nord ingår –  sammanställt så menar ”Nalle” Lundgren att frågan om Ryssland är viktigare.

— Det är en viktig fråga för oss hur vi ska hantera Ryssland och där är vi väldigt bestämda, menar han.

Med SD:s stöd hade den nya gruppen blivit en riktig maktfaktor i parlamentet, den tredje största partigruppen.

Peter ”Nalle” Lundgren friades tidigare i år av Jönköpings tingsrätt där han åtalades för att ha sexuellt ofredat en partikollega genom att ta henne på brösten i samband med en valkonferens för två och ett halvt år sedan.

 


  • Publicerad:
    2021-07-06 19:00