Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

EU:s hyllning till ”framväxande ny global valutaregim”

Petrodollarn förklaras fallen ”Slaget om den globala makten rasar.”

Moderat ”mångkulturmotståndare” på väg att få igenom tvångsfördelning av migranter inom EU

Generar till och med migrationsministern ”Tvång kommer ej accepteras.”

EU-parlamentet terrorstämplar Irans revolutionsgarde

Menar att det är ”terrordåd” att slå ned på demonstranter Iran lovar att ”vidta motåtgärder”.

EU-parlamentets talman kräver svar om SD:s inflytande

Flera partigrupper oroliga över SD:s inflytande på migrationspolitiken Besöker Sverige för att ställa frågor.

SD vill terrorklassa hela Ryssland

Ryssar ska straffas för att man enats bakom ”Putins terror” Vill kasta ut Ryssland ur alla internationella sammanhang.

Liberalerna utfrysta av liberal EU-parlamentsgrupp

Inte längre välkomna på liberala partigruppens toppmöten Tänker skicka delegation till Stockholm för att relationen till SD.

EU beslutar att USB-C blir standardkontakt för laddning

Alltifrån mobiltelefoner till bärbara datorer kommer att ha USB-C som standard Till och med Apple måste överge sin egen ”lightning”-kontakt.

EU-parlamentet förklarar Ungern ”icke-demokratiskt”

Hävdar att Ungern inte ”respekterar grundläggande värderingar” Beskriver landet som en ”parlamentarisk autokrati”.

”Transnationella listor” införs vid EU-val

Europaparlamentet ska ändra vallagen i hela unionen Kritiseras som ”federalisering”.

Federley landar mjukt – fallskärm på 2,3 miljoner

Efter Björbo-pedofilen dejtade han Volvo-pedofilen Nu bekostar skattebetalarna hans fallskärm.

Sloveniens premiärminister pekade ut EU-parlamentariker som styrs av Soros

EU vill granska pressfriheten i Slovenien Sloveniens premiärminister pekade ut EU-parlamentariker som marionetter till Soros. 

SD-Nalles nej till invandringskritisk maktallians i EU: “Synen på Ryssland avgjorde”

EUROPA. Med SD skulle en ny invandringskritisk partigrupp i EU-parlamentet bli det tredje största. Men SD avvisar gruppen då vissa av dess partier anses för lite fientliga mot Ryssland.

EU-parlamentet förbjuder nationsflaggor

GLOBALISERING. EU har tagit ännu ett steg i riktning mot att genomföra ”Europas förenta stater”. Nationella symboler är numera förbjudna i parlamentet, efter ett beslut av EU-parlamentets president.

EU-feminist: “Jag blev mordhotad av Motståndsrörelsen”

FAKE NEWS. EU-feministen Soraya Post säger sig ha blivit mordhotad av Nordiska motståndsrörelsen.

Morgan Johansson påstår sig gilla yttrandefrihet: “Jag har själv en journalistisk bakgrund”

SOSSERI. Eftersom någon EU-liberal påpekat att den svenska regeringen utvecklat ”totalitära tendenser” går nu justitieminister Morgan Johansson i svarsmål. ”Det tonläget är svårbegripligt”, skriver justitieministern i en debattartikel i HD. Han har själv nämligen en ”journalistisk bakgrund”.

SD ger Salvinis nya EU-grupp kalla handen: “Vi vill vara med konservativa partier”

EUROPA. ”Ett Europa av nationer med nationalstaten i centrum, stopp för all illegal invandring och skydd av nationell kultur och identitet”, är målen för den italienska inrikesministern Matteo Salvinis nya grupp i EU-parlamentet. Sannfinländarna och Dansk Folkeparti har valt att ansluta sig, men SD säger att de trivs bättre i sin konservativa EU-grupp.

Judiska medier betalade miljontals kronor för att få igenom det nya EU-direktivet

JUDISK MAKT. De judiskt ägda mediejättarna Bonniers och Schibsted placerade lobbyister i Bryssel och betalade ut miljontals kronor för att få igenom det nya EU-direktivet om upphovsrättsskyddat material på nätet – det som har kallats slutet för dagens internet.

Mem-dödarförslag röstades igenom av EU

EUROPA. Under dagen röstades det kontroversiella nya upphovsrättsdirektivet igenom av EU-parlamentet. Artikel 13 i lagen kommer kraftigt att försvåra spridandet av memer och egenkomponerade filmklipp.

EU mobiliserar mot nationerna inför valet

EU-VALET. EU är rädda för den växande nationalismen i Europa. Det kommande EU-valet ”sista chansen” för överstaten att överföra all makt till det inkluderande och ”demokratiskt” styrande Bryssel, anser parlamentarikern Guy Verhofstadt.

EU-parlamentariker oroliga för att “högerextrema krafter” går fram kraftigt i årets EU-val

EU-PARLAMENTET. De svenska EU-parlamentarikerna tror att de nationalkonservativa partiernas makt kommer att växa i samband med vårens EU-val.

Carl Bildts fru lämnar Moderaterna — anklagar partiet för “sovjetiskt mygel”

POLITIK. Moderaterna sysslar med ”sovjetiskt mygel”, menar EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt under en pressträff där hon meddelar sitt avhopp från partiet. ”Moskvafasoner”, instämmer maken Carl Bildt, som är kritisk till att hans hustru petats från Moderaternas kandidatlista till nästa års EU-parlamentsval.

Jonas Sjöstedt skrotar krav om EU-utträde – vill inte hålla med “reaktionära krafter”

EU. I en debattartikel skriver Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att hans parti inför nästa års EU-val lägger kravet om EU-utträde åt sidan. Detta på grund av ”den reaktionära nationalistiska EU-kritik som vuxit i flera länder”.

EU-parlamentet röstade för förbud av “nazistiska och nyfascistiska organisationer”

EUROPA. En förkrossande majoritet i EU-parlamentet röstade under dagen igenom en motion som uppmanar medlemsländerna att förbjuda så kallade nazistiska och nyfascistiska organisationer. Islamistiska terrorgrupper eller kriminella våldsvänsterorganisationer omfattas inte av uppmaningen.

Corazza Bildt petas från Moderaternas lista i EU-valet

EU-POLITIK. Nuvarande EU-ledamoten Anna Maria Corazza Bildt petas från Moderaternas lista i EU-valet nästa år. Själv menar hon att det beror på en kampanj från ett ”gubbgäng” i partiet.

EU-domstolen förbjuder granskning av fifflande politiker

EU. 47 000 extra i månaden i ”bidrag” till alla politiker, pengar vars användning inte ska kunna granskas av allmänheten, det är det nya budet från den illa ansedda EU-domstolen.

Steve Bannon bygger populistisk front i Europa

EUROPA. Donald Trumps före detta chefsstrateg Steve Bannon håller på att bygga en europeisk populistisk front där fokus ligger på Europaparlamentevalen nästa år.

Sverige tvingas införa euron senast 2025

EKONOMI. Under nästa vecka kommer flera förslag om euro-områdets framtid att presenteras. I ett läckt dokument har det bland annat framkommit att ett av förslagen handlar om att Sverige ska ha infört euro-valutan senast år 2025.

EU-parlamentet röstar igenom förslag att bekämpa rysk media

EUROPA. EU-parlamentet har röstat igenom en resolution som uppmanar EU att bekämpa ”rysk informationskrigsföring”. I resolutionen benämns Russia today och Sputnik som ”farliga verktyg för fientlig propaganda”.

Juristen Joel Ankar får behålla jobbet

HETSJAKT. Sverigedemokraterna vill avskeda juristen Joel Ankar, men EU-parlamentet har gjort avslag på deras ansökan. Parlamentet har inte funnit några belägg för att säga upp honom.