EUROPA I EU-parlamentet har SD drivit frågan om att Ryssland ska terrorklassas av globalistunionen. Presidenten, regeringen, parlamentet och andra ryska statliga organ ska enligt SD-motionen bedömas som terroristorganisationer.

”Som chefsförhandlare för den konservativa gruppen @ecrgroup betonade jag vikten av att vi banar vägen för ett juridiskt ramverk som möjliggör klassificering av Ryssland som terrorstat”, skriver EU-parlamentarikern Charlie Weimers (SD) på Twitter.

Han har varit drivande i den konservativa partigruppen om att ta fram en motion om att terrorklassa hela Ryssland, inklusive president Vladimir Putin, hans regering, parlamentets över- och underhus och den Ryska federationens andra organ.

”Framförallt presidenten, försvarsministeriet och den ryska armén borde behandlas som en terrororganisation med allt vad det innebär”, kan man läsa i motionen som vill att Ryssland sparkas ut från alla internationella organisationer inklusive från FN:s säkerhetsråd, där Ryssland har en permanent plats som man ärvde av Sovjetunionen sedan andra världskriget.

Förutom kriget i Ukraina, där Ryssland anklagas för flertalet påstådda terrordåd i motionen, tar man upp händelser som sträcker sig tillbaka till 90-talet som exempel på ”terrorism”. Bland annat de islamistiska terrordåden 1999, som dödade fler än 300 personer i Ryssland. Enligt Charlie Weimers, SD och den konservativa partigruppen var det dock i själva verket den ryska regeringen som iscensatte terrordåden som false flag-operationer.

Dessutom hävdar man att Ryssland är ”direkt ansvarigt” för flygolyckan i ryska Smolensk 2010 där ett polskt regeringsflygplan kraschade och delegationen på 88 passagerare, inklusive den polske presidenten, och 8 besättningsmän avled. Smolenskolyckan har alltid ansetts som en tragisk olyckshändelse, men Polen har nyligen krävt att flygledarna i Smolensk som dirigerade trafiken vid tiden för olyckan utlämnas och åtalas för brott. Detta trots att flygledarna rådde piloterna som flög det polska regeringsplanet att försöka landa någon annanstans med tanke på den kraftiga dimman.

Enligt SD-motionen är det inte mer än rätt att en terrorklassning drabbar hela Ryssland, inklusive folket, eftersom man menar att hela det ryska samhället står bakom ”terrorn”.

”De terrormetoder som Putin använder har ett brett stöd inom hela det ryska samhället, inklusive media, akademi, kultur- och idrottsvärlden och bland vanliga människor, som står enade bakom sin ledare mot en ’gemensam fiende’”, skriver man i motionen.

Samnytt har också uppmärksammat att den liberala EPP-gruppen har lagt en liknande motion, som dock inte går lika långt med massutvisning av ryska diplomater eller terrorstämpling av vanliga medborgare. Den innehåller inte heller konspirationsteorierna om att Putin ligger bakom terrordåd i Ryssland eller den polska flygplanskrashen.