POLITIK Nyligen petades EU-parlamentarikern Sara Skyttedal från KD:s kandidatlista till årets EU-val. Nu lämnar hon partiet med motiveringen att Ebba Busch inte går att lita på.

Det var i januari som KD:s toppnamn inför EU-valet Sara Skyttedal petades från kandidatlistan till årets val. Skyttedal ersattes med debattören Alice Teodorescu Måwe.

Anledningen till att Skyttedal petades var att det framkom att KD-toppen flirtat med SD i samband med att KD:s valberedning ville ändra i EU-listan och sätta Skyttedal på andraplats.

Nu skriver Expressen att Skyttedal lämnar KD och därmed blir politisk vilde i EU-parlamentet.

— Det är en ganska märklig situation, att jag varken har fått bli hörd av den styrelse som fattat det här beslutet och sedan inte ens fullt ut fått reda på skälen till varför man har landat där man har gjort. Det är en situation jag inte riktigt känner att jag kan befinna mig i, säger Skyttedal till Expressen.

På fråga ifall hon har något förtroende kvar för partiledaren Ebba Busch svarar Skyttedal:

— Nej. Verkligen inte. Jag känner inte att jag litar på ett ord. 

Expressen citerar också en sms-utväxling mellan Skyttedal och KD:s partisekreterare Liza-Maria Norlin där de bråkar om definitioner av frågor och ord.

Sara Skyttedal och Ebba Busch var en gång i tiden nära vänner och reste bland annat tillsammans till Israel, där de lät sig fotograferas med tröjor och vapen från IDF.

— Men det var ganska länge sedan. Det är ganska många år nu som vi har haft en mer professionell relation. Och ganska många år som jag också känt att den lojalitet som jag har visat mot henne inte finns tillbaka, säger Skyttedal om den spruckna vänskapen.