HETSJAKT. Sverigedemokraterna vill avskeda juristen Joel Ankar, men EU-parlamentet har gjort avslag på deras ansökan. Parlamentet har inte funnit några belägg för att säga upp honom.

Även Aftonbladet förföljer svenskar, efter det att tidningen fått tillgång till hackade användaruppgifter från forumet Flashback. Aftonbladet ägs av Schibsted vars största ägare är banker från USA. Bildruta från Aftonbladet.se.

Joel Ankar när han konfronterades av den svenskfientliga skvallertidningen Aftonbladet.

Tidigare i år blev juristen Joel Ankar, som jobbar för Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg, uthängd av Aftonbladet och Researchgruppen för att han ska ha skrivit invandringskritiska kommentarer på Flashback för flera år sedan.

Efter uthängningen sa Winberg att Ankar skulle få gå samma dag, men det visade sig att han inte hade fått sparken, istället hade hans arbetsuppgifter ändrats. SD har lämnat in en ansökan till EU-parlamentet om att få avskeda Ankar men parlamentet avslog deras ansökan.

– Europaparlamentets högsta personalchef har inte funnit att det finns några belägg för att säga upp honom, säger Winberg.

När Winberg får frågan om hon ser något problem i att Ankar jobbar kvar trots att han ska ha uttalat sig invandringskritiskt svarar hon:

– Jag vet inte ens om det är han som skrivit det. De har inte hittat några bevis.

Ankar som egentligen inte är anställd av Winberg utan av EU-parlamentet har ett kontrakt som sträcker sig över hela mandatperioden.

Källa:
SD-jurist som skrev hatiskt på Flashback får behålla jobbet


  • Publicerad:
    2015-06-22 20:50