MEDIA. Idag kom Aftonbladet med ett nytt försök att skrämma invandringskritiker till tystnad. Åtminstone en av personerna de angrep stod dock på sig bra.

Jan Helin, Aftonbladets förre chefredaktör, gillade inte att bli besökt i sin bostad. Trots det fortsätter tidningen att göra hembesök hos invandringskritiker.

Jan Helin, Aftonbladets förre chefredaktör, gillade inte att bli besökt i sin bostad. Trots det fortsätter tidningen att göra hembesök hos invandringskritiker.

Aftonbladet har av någon anledning fått ett ryck och beslutat att ”granska” ”rasismen” inom sjukvården. Granskningen har skett i samarbete med Researchgruppen, som bildades av Säpo-agenten Martin Fredriksson, och resulterade i att Aftonbladet lyckats identifiera hela fem stycken svenska läkare som har invandringskritiska åsikter.

Hittills har tidningen dock bara publicerat information om två läkare som de konfronterat. Den ena läkaren pudlar och skyller kommentarer han tidigare har skrivit på Avpixlat på att han vid tillfället mådde dåligt. Den andre läkaren står dock på sig och menar att han bara har konstaterat fakta när han skrivit att somalier i genomsnitt har 70 IQ.

— Jag bara konstaterar fakta. Om du tittar på de utredningar som Tatu Vanhanen och så vidare har gjort, så ligger IQ i Somalia runt 70. Jag bara konstaterar att i Sverige betraktas IQ runt 70 som lätt förståndshandikappad, säger den 61-årige läkaren när Aftonbladets journalist hoppar på honom utanför hans bostad.

Den ofrivilliga intervjun fortsätter sedan på följande sätt:

Behandlar du somaliska patienter likadant som svenska?

— Självklart.

Tror du att somalier skulle ha förtroende för dig som läkare om de visste vad du skrivit?

— Ja, det tror jag väl. Om en lätt förståndshandikappad människa kan ha det så kan väl de ha det.

Du tycker inte att det låter rasistiskt när du hävdar att somalier har en IQ på 70?

— Det är ju fakta.

Är det fakta att alla somalier röker kat och ägnar sig åt kriminalitet?

— Nej, det var en svepande formulering. Men många gör det och många ägnar sig åt kriminalitet.

Så du fortsätter att skriva sådana här saker?

— Självklart, det är ju fakta.

Är det fler grupper än somalierna som har låg IQ?

— Alla subsahariska människor har ju lägre IQ. I alla undersökningar ligger de runt 70.

Och svenskarna, vad ligger de på?

— 102.

Istället för att rådfråga någon sakkunnig vänder sig Aftonbladet till en Monika Orski, ordförande för Mensa Sverige, som rakt ut förnekar att somalier i genomsnitt skulle ha runt 70 i IQ. Tidningen frågar även en neger som härstammar från Somalia om de två läkarna borde få jobba kvar i den svenska sjukvården.

— Absolut inte. Det är omöjligt för dem att behandla somalier, när de har attityden att somalier är lågbegåvade, påstår somaliern.

I övrigt är det noterbart att Aftonbladet i denna granskning och uthängning väljer att inte hänga ut de politiska dissidenterna med namn och bild. Kanske har tidningen vikt sig för den folkliga kritiken eller de juridiska motangreppen som följt tidigare uthängningar där invandringskritiker hängts ut med namn och bild?

Källa:
Läkare: ”Somalier har en IQ på 70”


  • Publicerad:
    2016-03-05 15:50