SKANDAL. Den kriminella vänsterextremisten Martin Fredriksson uppger nu på Twitter att han varit anställd av Säpo för att bekämpa meningsmotståndare. Utspelet väntas inte tas emot positivt av andra vänsterextremister då det bekräftar att Säpo och det politiska etablissemanget använder den utomparlamentariska vänstern som nyttiga idioter mot den riktiga oppositionen i Sverige.

Wåg-Fredriksson-657x360

Martin Fredriksson och Mathias Wåg.

Martin Fredriksson postade under kvällen fjorton numrerade inlägg på Twitter där han berättar att han mellan 2004-2007 och runt 2009-2010 arbetade för Säpo med att bekämpa vad han kallar ”NS-rörelsen”, alltså de då existerande nationalsocialistiska organisationerna samt andra närbesläktade grupper:

fredriksson front

Klicka på bilden för att se alla Fredrikssons inlägg. Inläggen går även att se på Twitter här.

Fredriksson har bakgrund som en av de drivande personerna inom AFA och framför allt AFA dokumentation. Fria Tider har tidigare skrivit en bra artikel som sammanfattar Fredriksson kriminella förflutna. Några av höjdpunkterna från Fria Tiders artikel:

  • 2000 friades Fredriksson trots att allt pekar på att han var inblandad i ett terrordåd där vänsterextremister kastade in en så kallad molotovcocktail på McDonalds i Linköping. I samband med husrannsakan i Fredrikssons hem hittade polisen en lista med namn, personnummer, bilder, adresser och liknande uppgifter om lokalpolitiker i Linköpings kommunfullmäktige. Under den här perioden utsattes även lokalpolitiker för vänsterterrorism och Fredriksson uttalade sig å terroristernas vägnar och försvarade bland annat ett attentat mot Lars-Erik Johnsson (S) som nästan brann inne tillsammans med sin fru efter att vänsterextremister kastat in en brandbomb i hans bostad.
  • 2000 dömdes Fredriksson för brott mot knivlagen samt för olaga innehav av farligt föremål på allmän plats
  • 2003 dömdes Fredriksson för att ha överfallit en politisk meningsmotståndare och slagit honom i huvudet med ett järnrörsliknande föremål, vilket orsakade en kraftig blödning.
  • 2006 dömdes Fredriksson för misshandel men fick bara villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Detta var alltså samtidigt som Fredriksson ska ha arbetat för Säpo.
  • 2008 dömdes Fredriksson för olovligt innehav av farligt föremål på allmän plats efter att en person som uppger att Fredriksson hotat att mörda honom ringde polisen.
  • På Flashback har Fredriksson skrivit att ”våld är så jävla kul”.

Efter att han lämnade AFA har Fredriksson tillsammans med Mathias Wåg, som kommer från samma AFA-bakgrund som Fredriksson, startat Researchgruppen som är en privat underrättelsetjänst som med statens goda minne tillåtits samla på sig information som inte går att få fram via lagliga metoder. Researchgruppen har legat bakom flera av uthängningarna av svenska invandringskritiker och etablerade svenska medier har samarbetat med Fredriksson och Wåg. På ett vänsterextremt forum har Wåg även bekräftat att Researchgruppen fortsatt har en god relation med AFA, en organisation som idag blivit alltmer icke-existerande – kanske till stor del för att tongivande personer som Wåg och Fredriksson lanserat andra snarlika projekt och köpts upp av systemet.

När Fredriksson tidigare ikväll gick ut med uppgifterna om att han arbetat åt Säpo skrev han att han vet att många andra vänsterextremister kommer att bli sura på honom. Lovisa Loan Sundman, en annan person från Researchgruppen, skriver på Twitter att Fredriksson nu både bränt broar och skepp och verkar tycka att Fredriksson borde ha fortsatt att hålla tyst om sitt arbete för Säpo. Vidare menar Sundman att Fredriksson nu öppet är en ”golare” och att han skulle ha ”förankrat” beslutet hos sina ”kamrater” innan han gick ut med informationen på Twitter.

Facebook skriver Mathias Wåg också att han nu bryter kontakten med Fredriksson. Wåg skriver bland annat följande:

Vad ska man säga när den person man jobbat närmast de senaste femton åren plötsligt avslöjar att han var avlönad av Säpo? Att just de tre år då vi byggde en rad vänsterforum, kommunikationssajter, och informationsstrukturer gemensamt – fick han lön av dem, fick sitt kodnamn, träffade sin kontaktperson, gick sina infiltrationsutbildningar, lekte spion och spelade ett dubbelspel?

Nationella i Sverige har i många år vetat om att information vandrar mellan Säpo och den autonoma vänstern. Fredrikssons utspel är dock första gången som en känd vänsterextremist öppet talar ut om sitt samarbete med Säpo. Fredriksson skriver på Twitter uttryckligen att den nationella rörelsen i Sverige angripits och skadats både av den autonoma vänstern samt det svenska rättsväsendet som Fredriksson understött genom att arbeta med Säpo.

Fredriksson uppger att han just nu skriver på en bok och att han av personliga skäl har ett behov av att gå ut med information om sitt samarbete med Säpo. Inläggen på Twitter tyder dock på att informationen på något sätt läckt i vissa vänsterkretsar och att Fredriksson ägnar sig åt skadekontroll genom att erkänna.


  • Publicerad:
    2016-02-28 23:55