Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfront avslöjar: Diplomatdottern som bedriver politisk terrorism

Av Redaktionen, 2017-04-25
redaktionen@nordfront.se

AVSLÖJANDE. De hänger ut politiska motståndare men är själva extremt ljusskygga – i samarbete med Grävredaktionen och Nordiska motståndsrörelsens Näste 2 kan nu Nordfront avslöja att en av de drivande personerna bakom AFA i Göteborg är dotter till Sveriges ambassadör i Berlin. 

Till vänster: Lisa Thöresson i New York tillsammans med sin far, den högt uppsatte diplomaten Per Thöresson. Till höger: Lisa Thöresson bedriver ”antifascistisk kamp” på Göteborgs gator. (Klicka för större bild.)

Nätverket Antifascistisk Aktion (AFA) är en ljusskygg och suspekt organisation som trots att de saknar officiella representanter och verkar vara livrädda för att röja sina egna identiteter tycks vara väldigt måna om att deras politiska motståndares identiteter offentliggörs.

Detta har bland annat visat sig via en hemsida där de blandar pseudointellektuella artiklar med namn- och bildpubliceringar på människor som på något sätt går emot åsikter som inte har godkänts av det politiska och mediala etablissemanget.

Inför Nordiska motståndsrörelsens framgångsrika demonstration i Stockholm under förra november så publicerade AFA exempelvis en ”artikelserie” där man påstod sig ”avslöja” samtliga medlemmar och aktivister i organisationens olika nästen. Själva ”uthängningen” blev i efterhand mest känd för hur slarvig den var. I flera fall lyckades man blanda ihop olika identiteter, bland annat genom att sätta fel bild på rätt namn och vice versa. Dessutom lyckades man få med ett stort antal personer som antingen aldrig varit medlemmar i organisationen, alternativt inte varit medlemmar på många år. Många ställde sig även frågan hur stort ”avslöjande” det verkligen handlade om, när en stor del av bilderna var stulna direkt från Nordfront och därmed redan publicerats med de respektive personernas godkännande.

Lisa Thöresson tillsammans med sina systemlakejer till ”kamrater”. Till skillnad från AFA så kan vi publicera våra egna bilder. Faktum är att AFA aldrig någonsin publicerar varken bild eller information på någon av deras representanter och på gatan tillåts de dölja sig bakom maskering, trots att det är olagligt i Sverige. FOTO: Nordfront.se (Klicka för större bild.)

Att AFA drivs av en stark vilja att på frivillig basis försvara systemet genom att ”avslöja” politiska dissidenter är dock i sammanhanget inget att lägga särskilt stor vikt vid. Problemet är att man både uppmanar till och använder våld mot oliktänkande i väldigt hög grad. Organisationen sysslar med sådant som inte kan benämnas som mindre än politisk terrorism när man förföljer, trakasserar och brukar våld mot oliktänkande. Dessutom sker det i princip helt utan att det uppmärksammas av varken massmedia eller systemet. Fredrik Vejdeland och Mikael Karlsson formulerade det tämligen träffande i artikeln ”Det goda hatet under demonstrationen” då man skrev: ”Om de verkligen vore revolutionära skulle de inte i princip gå straffria när de begår brottsliga handlingar. De gör i stället det smutsiga jobb, i form av repression av politiska dissidenter, som polis och militär än så länge inte har befogenhet att utföra själva.”

LÄS OCKSÅ: ”Det goda hatet under demonstrationen

Med tanke på allt detta anser Nordfront att det finns ett stort allmänintresse i att avslöja att en av personerna inom AFA Göteborg, som är en av nätverkets mest aktiva och våldsbejakande avdelningar, är dotter till en högt uppsatt diplomat.

Personen i fråga heter Lisa Maria Thöresson (19950927-9627), är 21 år gammal och boende i Göteborg. Som diplomatbarn har hon haft många privilegier i livet och tack vare sin far fått leva och bo i både New York och Bern.

Diplomaten med de prestigefulla uppdragen
Lisa Thöressons far är Per Thöresson, som för närvarande är Sveriges ambassadör i Berlin. Bakom sig har han en gedigen diplomatisk karriär som började på Utrikesdepartementet (UD) 1990. Ganska snart började han arbeta på ESK-delegationen i Wien och har sedan dess hunnit med en rad tunga diplomatiska uppdrag:

  • 1995 – 1999 – Svenska FN-representationen i New York.
  • 1999 – 2002 – Chef för utrikesminister Anna Lindhs kansli.
  • 2002 – 2006 – Enhetschef på UD:s kansli.
  • 2006 – 2014 – Sveriges ambassadör i Bern, Schweiz.
  • 2014 – 2017 – Biträdande chef vid svenska FN-representationen i New York.

I januari i år utsågs han dessutom av regeringen till Sveriges nya ambassadör i Berlin, en tjänst som han tillträdde den första mars. Trots att han tidigare innehaft en hel del tunga diplomatiska poster torde ambassadörsposten i en av EU:s viktigaste och mest inflytelserika länder vara kronan på hans karriär.

Per Thöresson representerar den svenska staten inför FN:s generalförsamling – samma stat som hans dotter Lisa vill avskaffa med hjälp av våld.

Thöressons karriär har dock inte varit helt oproblematisk. Den 26 december 2004, medan han var chef på UD:s kansli och därmed ytterst ansvarig för deras krishantering, rullade en enorm tsunamivåg in över Thailand och Sydostasiens stränder där ett stort antal svenskar semestrade. Med 543 döda och uppemot 1 500 skadade var Sverige troligtvis det land utanför Asien med flest drabbade av katastrofen. När informationen om tsunamin nådde Thöresson befann han sig på den svenska västkusten för att fira jul, men hävdade själv att han inte kände till att någon svensk drabbats och att han därmed inte ville avbryta sin semester.

I efterhand visade det sig att hans agerande spelade en viktig roll i Sveriges hårt kritiserade hantering av krisen och som svar sparkades ”Passive Per”, som media kom att kalla honom, ”uppåt” genom att statsminister Göran Persson utsåg honom till ambassadör i Schweiz huvudstad Bern. Straffet skulle då ha legat i att just Bern inte anses som det mest ”prestigefulla” jobbet för en diplomat och en karriärutveckling som Thöresson själv inte hade önskat. Väl på plats i Bern fick han 2014 utstå hård kritik från landets politiker när de avslöjats att han lett en svensk kampanj att försöka påverka en schweizisk folkomröstning i huruvida landet skulle inhandla Jas Gripenplan av Sverige eller inte.

Överklassen och våldsvänstern
Bilden av Lisa Thöresson som diplomatdottern som spenderar sin fritid som våldsam vänsterextremist stämmer väl överens med den information som vi tidigare har tagit del av kring de ljusskygga individer som döljer sig inom AFA-nätverket.

I regel handlar det om unga människor från en välbärgad bakgrund, som ofta gått på fina skolor (i detta fallet fina internationella skolor för diplomatbarn på platser som Schweiz och New York) och som hela livet varit skyddade från mångkulturens baksidor och dessutom inte har en aning om hur den arbetarklass de påstår sig vilja stå upp för har det.

LÄS OCKSÅ: ”INSÄNDARE: Vänsterextremister är bortskämda låtsasrevolutionärer

Som diplomatdotter har Lisa Thöresson haft privilegiet att få studera på fina skolor på platser som New York och Bern och har garanterat varit skyddad från både mångkulturen och arbetarklassens bördor. FOTO: Nordfront.se (Klicka för större bild.)

Till skillnad från AFA och deras allierade inom mainstreammedia så tror Nordfront på yttrandefrihet och ser inte något nyhetsvärde i att hänga ut personer med namn och bild endast baserade på att de skulle ha en kontroversiell politisk åsikt. Fallet med far och dotter Thöresson är dock något utöver det vanliga, då man kan fråga sig ifall Lisas ”politiska” engagemang och hennes kriminalitet kan ha påverkan på hennes fars diplomatiska arbete.

Att vara ambassadör är dessutom en otroligt känslig post och diplomater och deras anhöriga är särskilt utsatta för påverkansförsök från främmande makter.

Diplomatdottern som bedriver statsfientlig verksamhet
Även om Nordfront ställer sig tämligen likgiltig inför den sionistiska ockupationsmakten som kallar sig för ”svenska staten” och dess diplomatiska framgångar, så är Thöresson trots allt utsedd att representera Sverige inför ett av Europas viktigaste länder. Dessutom finns det uppenbarligen ett helt maskineri i form av riksdag, regering, utrikesdepartement och säkerhetspolis som åtminstone inte bör ställa sig likgiltiga inför huruvida en ambassadörs privatliv kan kompromissa hans integritet. Det väcker också frågan ifall Lisas kriminella engagemang verkligen kan ha varit helt okänt för de personer som utsett och godkänt Per Thöresson som Sveriges ambassadör i Berlin.

I den politiska plattform som AFA antog 2002 skriver man bland annat:

AFA är en socialistisk rörelse och motsätter sig därför det kapitalistiska samhällssystemet till förmån för ett stats- och klasslöst samhälle.

Är det verkligen rimligt att en sådan högt uppsatt representant för svenska staten stolt poserar på bild på sin Facebook med sin dotter, där hon bär symbolen för en organisation som är fiender till den staten? En organisation som dessutom är kända för att använda offensivt våld för att uppnå sina mål?

Fjärde advent med flickorna i Brooklyn, New York”. Skärmdump från ambassadör Per Thöressons Facebook. (Klicka för större bild.)

Det intressanta med bilden är också att det står ”Antifaschistische Aktion” på Lisas tröja, vilket är den tyska motsvarigheten och systerorganisationen till svenska AFA. Har Lisa även kontakter med tyska antifascister i Berlin där hennes far jobbar?

Enligt en källa till Nordfront har Lisas antifascistiska engagemang också eskalerat i symbios med ett drogmissbruk, vilket bland annat resulterat i en snabb och dramatisk viktnedgång. Vi har förstås ingen möjlighet att bekräfta dessa uppgifter, men det är allmänt känt att det råder en synnerligen drogliberal filosofi inom dessa kretsar, ofta med motiveringen att avhållsamhet från droger är något ”borgerligt”. Eftersom Lisa och hennes kamrater själva i hög utsträckning kommer från medel- och överklassen borde de dock känna till att dekadent leverne om något är förknippat med just borgerlighet. Kan det vara så att den drogliberala ideologin bara är ett svepskäl för att få droga ned sig inför omoraliska aktioner, såsom att kasta in brandbomber i lägenheter där barn ligger och sover?

Lisa och hennes kamrater framstår ofta som drogpåverkade men håller sig väldigt lugna i Motståndsrörelsens närvaro om inte polisen är på plats för att beskydda dem. FOTO: Nordfront.se  (Klicka för större bild.)

Som vi nämnde ovan så är diplomater och deras familjer att anse som särskilt känsliga för påverkan från främmande makt. Ett liv som kantas med droger och kriminalitet kan lätt skapa många väldigt svåra och knepiga situationer som kan vara jobbiga att ta sig ur. Sådana svagheter i omgivningen hos ett objekt som en spion från främmande makt är intresserad av kan snabbt utnyttjas i syfte att utpressa objektet på information.

Som regel lever och residerar också ambassadörer på sin arbetsplats, med andra ord på sin ambassad. När Lisa således besöker sin far i Berlin kommer hon väldigt nära dokument och information som man kan tänka sig till viss del är väldigt känslig och även hemligstämplad.

Diplomatpappan som sympatiserar med våldsvänstern?
Att Per Thöresson känner till sin dotters politiska engagemang torde stå bortom varje rimligt tvivel. Som ambassadör borde han mycket väl känna till vad symbolen på hennes tröja på den bild han så stolt publicerar på sin Facebook betyder.

Även om Thöresson i grunden är en tjänstemannadiplomat och inte har blivit tilldelad sin tjänst som belöning för trogen tjänst inom politiken, så är det ganska lätt att anta vart hans egna politiska sympatier ligger. På Thöressons Facebook kan vem som helst se att han ”gillar” folkfientliga sidor som ”Vi har inte plats för rasister”, ”Inte rasist, men” och kanske framförallt den privata och vänsterextrema underrättelseorganisationen Expo, som förövrigt har starka band till just AFA.

Representerar Per Thöresson även de uppskattningsvis hundratusentals systemkritiska svenskar som illegalt åsiktsregistreras av den privata och kriminella underrättelseorganisationen Expo? Skärmdump från Per Thöressons Facebook. (Klicka för större bild.)

”Good night White Pride”, antifascistiskt klotter gillas av ambassadör Per Thöresson på Facebook. (Klicka för större bild.)

Myndigheters kopplingar till våldsvänstern
Innan en ambassadör utses av regeringen utför Säkerhetspolisen en säkerhetsklassning av personen, för att se ifall denne är lämplig på sin post. En av de saker man kollar på är förstås personer i objektet man utreders närhet och ifall dessa kan utgöra en svag länk som kan kompromissa rikets säkerhet. Eftersom Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen känner till Lisa Thöressons politiska engagemang, kan man undra ifall det verkligen kan vara något som SÄPO har missat?

Som bakgrundsbild på sin Facebook stoltserar Lisa Thöresson med en bild från en AFA-kopplad demonstration som hölls på Järntorget i Göteborg i samband med den marxistiska högtiden Internationella kvinnodagen. Evenemanget kallades Revolution 8 mars och på bilden syns såväl bengaler som röda fanor och maskerade systemlakejer. Skärmdump från Facebook. (Klicka för större bild.)

Rent historiskt kan man se att det finns gott om såväl inofficiella som officiella samarbeten mellan den utomparlamentariska vänstern å ena sidan samt SÄPO och andra myndigheter å andra sidan. Det kanske mest uppmärksammade fallet är förstås AFA-veteranen och Researchgruppens medarbetare Martin Fredriksson, som under förra året erkände via Twitter att han under lång tid arbetat som SÄPO-agent.

LÄS OCKSÅ: ”Martin Fredriksson från AFA och Researchgruppen har jobbat åt Säpo!

Det faktum att varken statliga myndigheter eller Säkerhetspolisen verkar ha några skrupler med att samarbeta med dessa våldsverkare, oavsett vad de säger offentligt, tyder på att SÄPO förmodligen kände till Lisas politiska engagemang med allt vad det innebär. Det betyder dessutom att de trots detta ansåg Per Thöresson vara lämplig som Sveriges ambassadör i Berlin.

Våldsvänstern sparkar neråt och slickar uppåt
Det är också allmänt känt att liberal-kapitalistisk media rekryterar personal direkt ur den kriminella våldsvänsterns kretsar. Där tillåts de sedan att intellektualisera sin ohederlighet genom att utnyttja sitt nya inflytande till att dölja sina kamraters omfattande och systematiska kriminalitet och samtidigt sprida lögner om sina politiska motståndare – allt i tjänsten för sina herrar: De ljusskygga kapitalister och bankirer som står som ägare bakom lögnpressen.

Frågan det svenska folket nu bör ställa sig, oavsett om de känner sig lojala med systemet eller ej, är ifall denna täta förbindelse mellan maktens korridorer och den yttrandefrihetshatande våldsvänstern, som gör allt för att tysta avvikande åsikter, verkligen är rimlig.

Avslutningsvis kan också påpekas att Lisa Thöresson inte är den enda kopplingen AFA har till Sveriges politiska, ekonomiska och kulturella elit och Nordfront kommer att presentera fler avslöjanden i ämnet i framtiden.

Nordfront har försökt att nå både Lisa Thöresson och utrikesdepartementet för kommentarer, men utan framgång.

Hjälp oss att gräva mer

Avslöjande journalistik är ett tidskrävande arbete där allt arbete måste göras från grunden och alla efterforskningar inte alltid leder någon vart. Stöd Nordfronts journalistiska arbete genom att teckna en stödprenumeration.

Vi tar också tacksamt emot information som kan leda till unika avslöjanden till redaktionen@nordfront.se

Källor:
Per Thöresson (Wikipedia)
Ny ambassadör i Tyskland (Pressmeddelande från Svenska regeringen 2017-01-12)
Thöresson ville inte avbryta semestern
Passiva Per sparkas uppåt
Sverige försöker påverka schweizisk folkomröstning
Kursen är lagd – målet är FN:s säkerhetsråd
Antifascistisk Aktion – Presentation


  • Publicerad:
    2017-04-25 15:00