DET GODA HATET. Ytterligare en person har nu laddat upp ett klipp på Youtube där han utan framgång försöker få UD att ta avstånd från AFA.

Ambassadör Per Thöressons och hans dotter Lisa. Skärmdump från Facebook. (Klicka för större bild)

Efter Nordfronts avslöjande om Sveriges Tysklandsambassadör Per Thöresson och hans dotter Lisa, som bedriver politisk terrorism tillsammans med systemlakejerna inom AFA, så har många ställt frågan hur det är möjligt att en så högt uppsatt statstjänsteman och representant för Sverige helt öppet kan visa sympatier för ett våldsnätverk som AFA.

Både Fria tider och Feministinspektionen har vid upprepade tillfällen erbjudit både UD och Thöresson själv, eller någon annan representant på ambassaden i Berlin, möjlighet att ta avstånd från AFA. Samtliga erbjudanden har dock avvisats.

LÄS MER: Nordfront avslöjar: Diplomatdottern som bedriver politisk terrorism

I skrivande stund har heller ingen offentlig kommentar kommit i frågan från varken UD eller ambassaden i Berlin. Thöresson skrev dock ett nattligt Twitterinlägg mellan valborgsmässoafton och första maj där han proklamerade att ”jag är stolt över min dotter Lisa som arbetar på Amnesty International”.

”Good Night White Pride” – Thöresson ”gillar” också bilder på antifascistiskt och våldsbejakande klotter som hans dotter postar på Facebook.

I skrivande stund har heller ingen mainstreammedia uppmärksammat frågan eller ifrågasatt hur en ambassadör eller en myndighet som UD inte klarar av att ta avstånd från ett våldsnätverk som AFA. På Thöressons Facebook ligger dessutom bilden kvar där han poserar med sin dotter, som är iklädd en tröja med stor AFA-symbol på.

LÄS MER: Den svenske ambassadören Per Thöresson stödjer politiskt våld

En Youtubeanvändare som kallar sig för Filter Bubblan har nu också försökt få svar från UD hur de ställer sig till våldsvänstern och AFA.

I ett nyligen uppladdat klipp ringer han upp UD:s presstjänst och försöker få dem att ta avstånd från våldsnätverket. Personen som svarar kallar sig för Rasmus och vill inte ta avstånd utan insisterar om att få återkomma i frågan.

När ”Filter Bubblan” ringer upp efter överenskommen tid går dock inte Rasmus eller UD:s presstjänst att nå. Personen han talar med vet inte heller vad Rasmus heter i efternamn, trots att en Rasmus Eljanskog listas som arbetandes som presskommunikatör på UD:s presstjänst på regeringens hemsida.

Rasmus Eljanskog är senast i raden tjänstemän på UD som inte tycks vara kapabel till att ta avstånd från politiskt våld.

Tidigare har även Catarina Axelsson och Sofia Karlberg, presskommunikatör respektive gruppledare på UD:s presstjänst, vägrat att ta avstånd från AFA på direkt fråga.

Med tanke på att det har gått över två veckor sedan Nordfronts avslöjande har UD haft gott om tid att ge sin personal direktiv på hur de ska svara på frågan kring departementets syn på våldsnätverket, speciellt då den väldigt enkla och specifika frågan har ställts vid ett flertal tillfällen.

Eftersom att UD trots detta framhärdar i sin vägran att ta avstånd från AFA:s politiska terrorism så är frågan om man inte kan dra slutsatsen att presskommunikatörerna de facto har fått direktiv om att inte under några omständigheter ta avstånd från AFA.

Lyssna på hela klippet nedan:


  • Publicerad:
    2017-05-12 21:47